dinsdag 27 juni 2017

De God van je leven

Exodus 6:6 Ik zal u tot Mijn volk aannemen en Ik zal u tot een God zijn. Dan zult u weten dat ik de Heere ben, Die u uitleidt van onder de dwangarbeid van de Egyptenaren.

Veel mensen die God persoonlijk niet kennen, hebben geen idee van Wie Hij is. Ze hebben een beeld van een afzijdige God of een oordelende God. Maar ook veel kerkmensen hebben een scheef beeld van God, ze hebben totaal geen besef van Wie God is. Maar Wie is Hij dan eigenlijk? En waarom wil je God in je leven?

God is toornig over de zonde, absoluut. Maar God is ook vol genade voor de mensen die zonde doen. God laat je niet maar een beetje voortsukkelen op deze aarde, maar Hij wil je juist liefde en genade geven. God zorgt voor Zijn kinderen, Hij houdt van Zijn kinderen. Ook al zien wij niet altijd een uitweg, God is er een zal uiteindelijk een uitweg geven. Net als bij de Israelieten in Egypte.

En wanneer je God toelaat in je leven, wanneer je je leven hebt overgegeven aan Hem, dan zul je ervaren Wie Hij is. God is het die elke stap in je leven kent, die elke stap in je leven leidt. En als wij geen weg zien, dan maakt God een weg. Hij laat je niet aan je lot over, maar leidt je aan Zijn hand. 
En dan kan het soms donker zijn, maar God is daar! Hij is naast je, voor je, achter je en om je heen.

Misschien heb je wel veel vragen over God, misschien verstop je jezelf wel voor God of wil je niets van Hem weten. Het kan zelfs zijn dat je bang bent voor God. Je kunt erin verdrinken en God niet meer zien. De vragen zuigen je bij Hem weg, de angst verpletterd je. Maar dat is helemaal niet nodig, want God houdt van je. Hij wil je Zijn liefde en genade geven. Hij ziet je vanuit de hemel aan en kent je door er door. Hij wil de God van je leven zijn!


En wanneer Hij de God van je leven is, dan pas leer je zien Wie Hij werkelijk is. Hij is het die voor je zorgt, die elke stap kent en voor je uit gaat. Hij is het die je omringt, dag en nacht en in blijde en verdrietige tijden, in makkelijke en moeilijke tijden. God is bij je en Hij laat je nooit meer los. Dan mag je het volgende lied van de #castingcrowns op je in laten werken en meezingen!

https://www.youtube.com/watch?v=ZYkZE8AogDE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten