zaterdag 24 juni 2017

Niemand anders dan Jezus

Mattheus 17:5 Terwijl hij nog sprak, zie, een lichtende wolk overschaduwde hen; en zie, een stem uit de wolk zei: Dit is Mijn geliefde Zoon, in Wie Ik Mijn welbehagen heb; luister naar Hem.

Wanneer we ons in gedachten mee laten nemen naar het moment van de verheerlijking op de berg, zoals dat in onze tekst staat beschreven, dan kunnen we maar één ding doen: samen met de discipelen op onze knieën vallen en Jezus aanbidden. God verhoogt hier namelijk Zijn Eigen Zoon en verklaart hier Hem Zijn liefde. Als God Jezus al zo verhoogt, zouden wij dat dan ook niet moeten doen?

Want deze Jezus is de Zoon van God, naar de aarde gekomen om mensen te redden. Om te sterven voor onze zonden, zodat ook wij weer met God verzoend kunnen worden. Er is geen andere naam in de wereld dan Jezus. Er zijn veel grote personen in de geschiedenis geweest en we kennen ze allemaal, maar ze zijn allemaal gestorven. Maar die Ene, die leeft in eeuwigheid. Hij zit aan de troon van God om voor Zijn kinderen te bidden en plaats te bereiden.

Jezus houdt van mensen, Hij wil ze allemaal redden. Hij is de hoogste Koning, want Hij heeft de grote vijand verslagen. Zijn onderdanen hebben de grootste Koning die er maar te bedenken is. Maar dat niet alleen, Hij is ook de grote Dokter. Hij geneest zieken en geeft zelfs Zijn Eigen Geest om gereinigd te worden van de ernstigste ziekte: de zonde. Jezus zorgt voor Zijn onderdanen met een onuitputtelijke liefde.

Er is niemand anders op Wie wij onze hoop zouden kunnen stellen. Stel jij je hoop op Hem? Misschien heb je dat nog nooit gedaan, dan mag je dat nu doen. Misschien ben je het kwijt, dan is nu het moment om terug te keren. Want Hij is het waard, die Ene Naam op aarde. Niets is heerlijker dan Hem te zien, dan bij Hem te horen en je te laten vullen met Zijn liefde.


Aanbid Jezus en wordt vervuld met Zijn liefde!

https://www.youtube.com/watch?v=8ouESwu2Enc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten