donderdag 22 juni 2017

Zien op Jezus

Mattheus 9: 6 Maar op dat u zult weten dat de Zoon des mensen macht heeft op aarde zonden te vergeven (toen zei Hij tegen de verlamde): sta op, neem uw bed op en ga naar uw huis.

Wat kunnen wij mensen altijd toch op onszelf zien. Op momenten dat we in de problemen raken of als het volledig tegen zit vergeten we alles om ons heen. Wanneer ziekte of rouw op ons pad komt zijn we geneigd in onze schulp te kruipen. We raken als het ware steeds dieper in de put. En zelfs komen we daar ook absoluut niet uit. Dat is ook bij het geloof het geval, wanneer we op onszelf zien en het zelf allemaal proberen, dan wordt het een drama. We hebben de Geest van God nodig om zalig te worden en we moeten onze ogen op Christus vestigen.

Net als bij de kreupele man, waartegen Jezus zegt: je zonden zijn vergeven. De mensen om Jezus heen beschuldigen Hem van godslastering. Maar Jezus laat zien Wie Hij is. Hij vergeeft niet alleen zijn zonden, maar geneest hem ook van zijn ziekte. De man loopt vervolgens weg, met gezonde benen en bovenal vergeven zonden!

Zo mogen wij dan ook onze ogen op Jezus vestigen. Jezus is het Die onze pijn ziet, Die ons verdriet kent, die ons door en door kent. Wij mogen op Hem zien voor het wegnemen van onze pijn, we mogen bij Hem schuilen als we het moeilijk hebben en Hij zal ons nabij zijn. Hij heeft immers alle macht!


Het is toch heerlijk om die Jezus te kennen en te weten dat we alles bij Hem neer mogen leggen!

https://www.youtube.com/watch?v=yutmTFtalKs




1 opmerking: