maandag 1 oktober 2018

Jezus boven alles


Mattheus 10:37 Wie vader of moeder liefheeft boven Mij, is Mij niet waard; en wie zoon of dochter liefheeft boven Mij, is Mij niet waard.

Even een vraag: wil je in de hemel komen? Waarschijnlijk is je antwoord ja. Dan kunnen we ons een tweede vraag stellen. Er zijn 2 opties om in de hemel te leven, welke zou jij kiezen?

1: je komt in de hemel met al je vrienden, met je familie en zonder pijn, ellende of verdriet. Alles is er top, elke dag feest en geen ruzie meer. Alleen Jezus is er niet.

2: je komt in de hemel en je kent er niemand. Het is er feest, geen pijn of ellende en verdriet. Je familie is er niet, maar Jezus is er wel.

Dit is bijna een onmogelijke keuze, maar laten we eens kijken welke keuze wij in ons hart maken. Welke keuze zou jij maken?

Ik denk dat we geneigd zijn om keuze 1 te nemen. Want wie wil zo’n leven nu niet? Maar dan vergeten we wel dat Jezus er niet is. Dan komt dus eigenlijk de vraag op je af: heb je Jezus eigenlijk wel nodig in je leven? Alleen om je te redden of ook om aanwezig te zijn in je leven? Want dat is de vraag die ons wordt gesteld. Jezus spreekt over anderen liefhebben boven Hem. Heb jij anderen lief boven Hem? Of is het bij jou Jezus boven alles?

De keuze is gelukkig niet zo zwart wit zoals ik hem gesteld heb. We hebben gelukkig ook mensen om ons heen die ook in de hemel komen en van God houden. Maar Jezus leert ons hier wel een belangrijke les. Hij zegt hier dat we Hem niet waard zijn als we anderen boven Hem stellen. Dat hoeven niet alleen mensen te zijn, maar het kunnen ook dingen zijn. Misschien je sport, je hobby, je geld, je werk of wat onszelf ook maar aangaat. Staat Jezus echt bij ons op nummer 1?

Alles is hier maar tijdelijk en wanneer we dat beseffen en daarnaast dat we gemaakt zijn om God te loven, dan kunnen we dingen relativeren. Dan kunnen we dingen hier op aarde loslaten die ons zo bezig houden. We mogen gericht zijn op het volmaakte leven met Christus. Hij is het zo waard dat we nu op aarde al voor Hem leven! Het is ook zo heerlijk om in Zijn weg te gaan en naar Zijn geboden te luisteren. En dit is niet een mens die ons dat verteld, maar het is Christus zelf. En welke keuzes maken wij dan? Ze zijn van levens belang, want zijn wij Hem wel waard?

Jezus, U bent het waard dat wij voor U leven. U bent zo groot en hoog verheven en wij maar klein en nietig. U hebt verlossing gebracht, waar wij alleen zonde en ongerechtigheid hebben gedaan. Maar door Uw Geest mogen wij leven tot Uw eer en goede werken doen en boven alles op U gericht Zijn. Toon ons steeds meer Uw glorie, steeds meer Uw liefde, zodat wij steeds meer met U willen leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten