zondag 30 september 2018

Gods eigendom


Psalm 33:12 Welzalig het volk dat de HEERE tot zijn God heeft, het volk dat Hij Zich als eigendom verkozen heeft.

Als je in God gelooft en dus bij Zijn volk hoort, dan wordt je in de wereld weggezet als iemand die eigenlijk niet goed snik is. Je gelooft in iets dat niet bestaat, in iets dat je niet kunt zien of voelen. Je gelooft in een God die geen mens ooit heeft gezien en die zoals het lijkt niets met de aarde van doen heeft. Daarnaast moet je je aan allemaal regeltjes houden en mag je niets. Tsjonge, dat je daar bij wilt horen zeg. Dat je dat gelooft. Dat is wat de wereld om je heen denkt, dat is zo’n beetje de algemene opinie. Maar wij weten wel beter, dat lezen we in de Bijbel.

In psalm 33 wordt een lofzang geschreven op Gods almacht. Het gaat over Wie de HEERE is en wat Hij doet. Zijn Woord is recht en betrouwbaar en Hij heeft gerechtigheid lief en vol van goedertierenheid. Ja, zo is God! En bevindt Zich niet ergens in hogere sferen en doet daar een beetje niets. Nee, Hij heeft met Zijn Woord de hemel gemaakt en alles wat op aarde gebeurt wat wij de natuur noemen, dat bestuurt Hij. Kijk eens naar het water, dat raakt nooit op. Dat stroomt vanuit de rivieren weer naar de zeeën en vanuit de zeeën naar de wolken en weer naar de rivieren. Zijn hand bestuurt het. God is er voor de aarde en zorgt voor iedereen.

Maar voor Zijn kinderen is God speciaal aanwezig. Want die zijn welzalig. Die zijn geliefd door de Vader en Hij zorgt voor ze. Hij redt je van de eeuwige dood door Zijn Zoon naar de aarde te sturen. Hij staat je bij in de strijd tegen de zonde en alle machten die jou proberen te verleiden. God houdt van Zijn volk en wil dat ze dicht bij Hem leven en blijven. Hij geeft je daar de kracht voor, want anders zouden we alleen maar voor onszelf leven en Zijn aanwezigheid missen. Niet alleen nu, maar voor eeuwig.

We zijn gekozen door Hem! Sta je daar wel eens bij stil? Het is uiteindelijk niet onze eigen keuze, maar God heeft ons gekozen. Zo veel houdt Hij van je. Niemand kan zeggen, God heeft mij dus niet gekozen. Want voor iedereen is de weg open naar God! Iedereen mag bij Hem horen en inderdaad, dan ben je ook gekozen. Maar dan moet je het wel willen en je zult naar Hem toe moeten om vergeving te vragen en je eigen ik ondergeschikt te maken. Maar dan ben je wel eigendom van Hem en dat betekent dat je mag leven in Zijn liefde.

Dan mogen we vrolijk zingen, want een lofzang past de oprechten. We mogen de Heere loven met onze muziekinstrumenten en steeds weer een nieuw lied voor Hem zingen, welluidend en met vrolijke klanken. En ondertussen verwacht onze ziel de Heere, Hij is onze Hulp en Schild. Ons hart is in Hem verblijd, omdat wij op Zijn heilige Naam vertrouwen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten