vrijdag 28 november 2014

Een glimp van Christus

Een glimp van Christus

Johannes 13: 5 Daarna goot Hij water in de waskom en begon de voeten van de discipelen te wassen en af te drogen met de linnen doek die Hij om Zijn middel had.

Je ziet ze soms wel eens op het nieuws, mensen die uren staan te wachten op de koningin die langskomt of op een of andere popster. Ze hebben er alles voor over om hun ster in het echt te zien. Het is hun zo dierbaar. Maar nadat ze eenmaal hun idool hebben gezien zijn ze nog meer uitgelaten over die persoon of groep. Niets is zo mooi, zo knap, zo top als hun. Wel dat ga ik jullie vandaag ook proberen te laten zien, maar dan over mijn Koning: Jezus.

Jezus gaat voor het laatst de maaltijd nuttigen met Zijn discipelen. Hij laat hen de paasmaaltijd klaarmaken en als ze allemaal binnen zijn dan gebeurt er iets wat niemand verwacht. Jezus legt Zijn bovenkleed af en vult de kom met water. Vervolgens gaat Hij de voeten van Zijn discipelen wassen. Hij, hun Meester, hun Rabbi die hun leider is, gaat in de rol van een slaaf en wast de voeten van Zijn discipelen, Zijn leerlingen. Dat kan toch helemaal niet, een idool die allemaal foto’s neemt van zijn fans… Dat is niet de normale gang van zaken!

Waarom doet Jezus dit? Hij doet dit omdat Hij van Zijn leerlingen houdt en Hij wil aan hen laten zien waarom Hij op deze aarde is gekomen. Hij is gekomen om te dienen! Hij is de minste geworden onder de mensen, die Hij zelf heeft geschapen. Dat is toch niet voor te stellen, de Zoon van God die op de aarde komt om ons te dienen, ja zelfs voor ons te sterven! En Hij doet dat omdat Hij van ons houdt. Jezus Christus houdt ook van jou!

Dat is de Heere Jezus ten voeten uit. Hij wil zelf niet centraal staan, maar Hij wil dienen. Hij is God, geboren uit een vrouw, dat is al een diepe vernedering. Maar Hij heeft dat allemaal voor ons over. Dat is de glans van Christus, dat is Zijn schoonheid. Hoe vuil en hoe zwart van binnen wij ook zijn, we mogen altijd bij Hem komen. Hij is zelfs afgedaald in de hel om voor ons genade te brengen. Die Christus vraagt jou ook om Hem te dienen.

Vaak hoor je mensen klagen over het volgen van Christus. Je mag dit niet en je mag dat niet als je christen bent. Veel mensen (ook christenen) schoppen tegen Gods regels aan en willen hun eigen gang gaan. Wij willen niet dienstbaar zijn, maar we willen dat anderen ons dienen en wij willen niet Christus dienen, maar ons eigen zondige leven leiden. Dat vinden we mooier dan het dienen van Hem.

Maar als je dan ziet Wie Christus is, dan moet je dat toch veranderen. Dan wil je toch niet anders dan Hem volgen. Als je een glimp van Zijn grootheid en liefde opvangt, dan wil je die liefde toch ook uitstralen naar de mensen om je heen? Het is geen moeten, maar een mogen. Je mag Christus dienen en voor een kind van Hem is het een willen. Je wilt Christus dienen.

Vind je dat moeilijk? Zorg dan dat je elke dag weer een glimp van Hem opvangt. Zorgt dat je ziet Wie Hij is en Wie Hij voor je wil zijn. Lees in de Bijbel en laat je inspireren, spreek met God en luister naar wat Hij je wil vertellen. Je zult dan gaan merken dat het niet een moeten is, maar een mogen. Dan is het geen dwangmatig houden van de wet, maar een liefdedienst om Hem te volgen en naar Zijn wil te luisteren!
Laat je beschijnen en laat je vervullen door Hem. Ga niet je eigen weg en blijf niet in je zondige gedrag doorgaan, maar zoek Christus! Vang die glimp op van Zijn liefde!


Zorg dat je vandaag en morgen en elke dag verder een glimp mag zien van Hem. Dan zal je merken dat je leven gaat veranderen. Dan kun je genieten van Zijn heerlijke nabijheid. Die zonde die altijd zijn keerzijde heeft verdwijnt naar de achtergrond, want je mag bij Hem horen! Zijn liefde, Zijn genade is zo ontzagwekkend, genoeg om elke dag van te leven. Totdat we voor eeuwig bij Hem mogen leven en altijd Zijn schittering mogen zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten