zondag 14 juni 2015

Een liefdesverklaring

Hooglied 1:2 Laat Hij mij kussen met de kussen van Zijn mond, want Uw uitnemende liefde is beter dan wijn.

Vanmorgen mochten wij Avondmaal vieren en het Woord dat gesproken werd ging over Hooglied. Een Bijbelboek dat één grote liefdesverklaring is tussen twee geliefden. De Bruidegom die Zijn liefste liefheeft, mooier vindt dan al het andere. Die Zijn bruid draagt en ondersteunt, Die Zijn bruid bemint en adoreert. Die Bruidegom is Christus en de bruid is Zijn kerk, ieder die in Hem gelooft. Onder dat Woord het Avondmaal mogen vieren is het geluk in de overtreffende trap. Weten dat onze Geliefde ons aan tafel nodigt om met Hem te eten, te gedenken aan Zijn liefde dat Zijn Eigen dood betekende. Een gelukzalig moment om die liefde te smaken door het brood en de wijn.

De bruid verklaart in ons gedeelte haar liefde aan de Bruidegom. Laat Hij mij kussen met de kussen van Zijn mond. Niet laat Hij een arm om mij heen slaan of laat Hij mij knuffelen. Nee, laat Hij mij kussen. Dat is de innige liefdesverklaring van een man naar een vrouw en dat beeld gebruikt de schrijver voor de ontmoeting met Christus. Een Bruidegom die binnendringt in het diepste van je gevoel, in de kern van je leven. Een Bruidegom die je kan laten verlangen naar meer van Hem en die het bloed bij wijze van spreken naar je hoofd kan laten stijgen. Je krijgt bij elke aanraking weer vlinders in je buik. Een Bruidegom om verliefd op te zijn.

Een kus van die Bruidegom is onwerkelijk, maar ieder moment te verkrijgen. Elke keer als wij bij Christus komen staat Hij klaar om ons te kussen. Ons Zijn liefde te verklaren en onze harten op Hem te richten. Hij die onze zonden bedekt heeft met Zijn Eigen bloed vraagt niets van ons, maar wil liefde geven. Hij wil volmaakte, pure liefde geven en wij mogen ons hart daar voor openstellen. Die liefde ontvangen en ons erdoor laten vervullen. Die liefde geeft ook wederliefde, we mogen Hem terug kussen. We mogen onze onvolmaakte liefde aan Hem geven en Hij maakt het volmaakt. Wat een heerlijke Bruidegom is dat. Daar wil je je toch steeds door laten kussen, door laten vervullen en niet meer loslaten!

Die liefde is beter dan wijn. Een goede wijn kun je van genieten. Je kunt er ook dronken van raken, maar de liefde van Christus is nog heerlijker en ook daar kun je dronken van worden. Het is anders dronken, positief dronken. Je raakt onder invloed van die liefde en dat brengt je dichter bij Christus. Het neemt je geest weg uit deze wereld en vermengt zich met de Geest van God. Dat werkt die uitnemende liefde in ons en die mogen wij uitdragen naar de mensen om ons heen.

Deze liefdesverklaring mogen wij tot ons nemen en ons door laten sterken. Wij mogen ons liefde uitspreken naar Christus en zo steeds dichter bij Hem gaan leven. We hebben het daar vaak moeilijk mee, de dagelijkse dingen slokken ons zo op dat we geen tijd hebben en er niet aan denken. Maar die liefde blijft, het is immers de volmaakte liefde. Christus blijft voor altijd en dan mogen wij wel tijd maken om met Hem door te brengen. Onze Geliefde heeft alle tijd voor ons, Hij wil ons steeds ontmoeten. Laten wij Hem ook steeds ontmoeten en zo ons laten kussen. Dan zál die liefde doorwerken en worden wij vervuld!

Lieve Bruidegom, dank U wel voor Uw uitnemende liefde. Uw volmaakte werk van de verlossing van de zonde en dat U ons wilt kussen en ons zo vervullen met Uw Geest. U verklaart ons de liefde, wilt U ons zo beroeren dat wij U die liefde mogen teruggeven. Wat bent U een heerlijke God, wat bent U een heerlijke Beminnaar en wat bent U het waard om ons leven te ontvangen. Uw Naam zij geprezen voor nu en in eeuwigheid. Halleluja!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten