zaterdag 27 juni 2015

It's all about God

Openbaring 19:5 En er kwam een stem uit de troon, die zei: Loof onze God, al Zijn dienstknechten, en die Hem vrezen, kleinen en groten.

Waar draait het geloof eigenlijk om? Soms hoor je zeggen: wil je in de hemel komen? Dan moet je geloven. Dat klopt natuurlijk, maar dat is niet waar het geloof om draait. Natuurlijk is de hemel de plaats waar de kinderen van God naartoe gaan, maar dat is niet het belangrijkste. Het draait niet om ons en om dat wij het goed zullen hebben. Het draait om God en dat Hij wordt gediend en aanbeden. Dat is de kern van het geloof en dat is wat we in de hemel gaan doen. Bij andere godsdiensten krijgen ze maagden of een andere soort beloning, maar in het christendom gaat het erom dat we God dienen en Hem aanbidden. Straks in de hemel, maar ook nu al op de aarde.

Johannes ziet een de 2 vierentwintig ouderlingen en de vier dieren die eerder in Openbaring zijn gezien buigen voor God, en ze aanbidden God. Daarna komt er een stem uit de troon, ja dat staat er echt. Een stem komt uit de troon en die stem zegt: Loof onze God. Niet zomaar een God, maar onze God. De God die ons gered heeft van de zonde en het verderf, door Zijn Zoon Jezus Christus. De God die van ons houdt en ons Zijn liefde wil geven. Die God moeten en mogen wij loven. Hij staat centraal en Hij is het doel!

Wie loven Hem dan? Al Zijn dienstknechten. Het is een negatieve klank die voor ons daarin ligt, maar dat is het totaal niet. Zijn dienstknechten zijn bevoorrecht, ze mogen proeven van Zijn genade. Ze zijn niet gebonden aan de zonde, maar verlost door het bloed van Christus. Kleinen en groten mogen God op deze manier aanbidden, zij zijn allen deel van die dienstknechten. Alle mensen die God vrezen mogen Hem straks in de hemel loven, eren en prijzen!

Dat is het doel van het geloof en dat is waarom God Zijn Zoon naar de aarde heeft gestuurd. Niet omdat de mensen een prachtige beloning ontvangen voor goed werken, maar dat ze in Zijn heerlijkheid mogen leven, dicht bij Hem. Het enige wat ze daarvoor hoeven te doen is te geloven in Zijn Zoon. Jij en ik mogen daar ook bij horen en ons leven op God richten. Geloven is voor ons niet iets waar de beloning op staat door in de hemel te komen, geloven is het aanbidden van God en het leven naar Zijn wil.

En niet straks in de hemel, maar ook al hier op aarde. Misschien vind je dat onzin en leef je niet naar Zijn wil en doe je alles wat de wereld voor je heeft. Dan kom je van een koude kermis thuis, want dan heb je in de hemel niets te zoeken. Daar zullen we niets anders doen dan God aanbidden in alles wat we doen. Dat kan hier op aarde niet volmaakt, maar het kan wel. Alles wat je doet, doen tot Zijn eer. Je werk, je hobby’s, je gezin, je vrienden en ga zo maar door. Als je het zonder God doet is het zonde van je tijd!

Laat jouw en mijn leven toch vervuld worden door de Heilige Geest, zodat we hier op aarde niet leven om te genieten en het leuk te hebben, maar om God te aanbidden en naar Zijn wil te leven. Dan wordt het leven hier op aarde steeds beter en na de leven gaat het verder, alleen dan in volmaaktheid. Zullen we samen zo hier op aarde leven? Tot Zijn eer en glorie?

Heilige Geest van God, vul opnieuw mijn hart. Niet om mijzelf tevreden te stellen of om mijzelf goed te voelen, maar om God te loven, te eren en te prijzen. Om mijn leven te richten op Hem en Hem alles te geven wat Hij verdient. Ja, van nu aan tot in alle eeuwigheid! Halleluja.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten