zondag 28 augustus 2016

Je vuilniscontainer legen

Mattheus 6:12 En vergeef ons onze schulden, zoals ook wij onze schuldenaren vergeven.
Een mens heeft 2 vuilniscontainers; 1 vuilniscontainer voor zijn zonden tegenover God en 1 container voor mensen onderling. Die twee zijn met elkaar verbonden en noodzakelijk om als christen daar goed mee om te gaan. We moeten ons hier niet in vergissen, want het is van levens belang. Als God ons vergeeft, moeten wij ook anderen vergeven. Maar als wij anderen niet vergeven, zal God ook ons niet vergeven.
De 1e container is de container tussen ons en God. Wij doen elke dag zonden en die zonden zijn het vuilnis van ons leven. Net zoals we in het dagelijks leven vuilnis hebben en dit in de container stoppen, zo kun je het ook zien met onze zonden. Die stapelen zich in principe op. Een keer per 2 weken wordt bij ons aan de deur die container geleegd. Als ik dat niet zo doen, dan ligt binnen de kortste keren mijn straat vol met vuilnis en na een tijd is het niet meer te overzien, er is geen beginnen meer aan om het op te ruimen. Zo is het ook met onze zonden, wanneer we deze niet bij God neerleggen en vragen om vergeving, stapelt het zich op en wordt het opruimen (lees vergeving vragen bij God) steeds moeilijker. Daarom is het belangrijk om dat elke dag te doen, steeds weer bij God je zonden neer te leggen.
Maar er is ook een container tussen ons mensen. Dingen die een ander ons aandoet komen in de tweede container. En wat doen we daarmee? Ook die moet geleegd, wij moeten dus die ander vergeven. En als we deze niet legen, dan gebeurt hetzelfde als bij de eerste container. Het is dus belangrijk, zelfs van levensbelang om ook onze medemens te vergeven.
Misschien wil je zelf wel vergeving ontvangen, maar wil je het niet aan de ander geven. Je zult in deze zin zelf al wel proeven dat dit niet werkt. Wanneer je vergeving ontvangen wilt, zul je ook aan de mensen om je heen vergeving moeten schenken. Ga ermee door, of begin er ander vandaag mee. God zal je zegenen wanneer je anderen vergeeft.
Het kan zijn dat je dit nu leest en ziet dat jouw container nog nooit geleegd is. Dan is nu het moment om dat te gaan doen. Ga in gebed tot God en Hij zal je geven wat je vraagt. Hij zal alle zonden van je wegdoen en ze gooien in de zee van vergetelheid. Daar zal nooit meer naar omgekeken worden. Weet je waarom? Omdat Zijn Zoon de straf voor de zonde heeft gedragen aan het kruis. God heeft ons zo lief, dat Hij Zijn Zoon die straf heeft laten dragen. En Zijn Zoon, Jezus Christus, houdt zoveel van ons, dat Hij vrijwillig aan het kruis is gegaan om onze zonden te vergeven.
Leef niet buiten God en buiten Zijn genade. Dat gaat uiteindelijk mis. Er is dan geen hoop op verlossing en geen hoop op een eeuwig leven straks bij Hem. Misschien heb je al een hele tijd niet met Hem gesproken en lees je niet meer in de Bijbel, dan is het tijd om je te bekeren. Ga op je knieƫn en praat met God. Vraag om vergeving en ga weer in de Bijbel lezen. Elke dag dat je dat niet doet, drijf je verder van Hem af. En Hij wil juist dat je dicht bij Hem leeft!
Heere God, U wilt mij vergeven. U wilt al mijn tekortkomingen en mijn zonden vergeven, dank U wel daarvoor. Ik leg ze hier voor U neer……
Dank U, Heere Jezus, dat U voor mij bent gestorven en weer bent opgestaan. U hebt de straf gedragen en ik wil en kan niet meer zonder U leven. Geef toch dat ik ook naar mij medemens dat mag uitstralen en ook hen vergeef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten