donderdag 25 augustus 2016

Vrijgekocht door Jezus

Jesaja 35:10 Wat wie door de Heere zijn vrijgekocht, zullen terugkeren; zij zullen Sion binnenkomen met gejuich. Eeuwige blijdschap zal op hun hoofd zijn, vreugde en blijdschap zullen zij verkrijgen en verdriet en gezucht zullen wegvluchten.

Jesaja schrijft in dit hoofdstuk 35 over een woestijn. Een woestijn kennen we allemaal wel van de foto’s; het is een dorre plaats waar niets groeit. In hoofdstuk 34 gaat het daar ook over, Edom zal een woestijn worden. Gods hand zal ze straffen en er zal weinig plezier zijn. Echte vreugde is daar niet te vinden.

Bij ons is het niet anders, kijk maar eens om je heen. Het lijkt allemaal zo mooi en lijkt zoveel blijdschap, vooral in het westen is het tevredenheidsgevoel nog nooit zo groot geweest. De mensen zijn blij met hun levens, maar waar zijn ze uiteindelijk blij mee? Met allemaal uiterlijkheden zoals: veel geld verdienen, vaak op vakantie, hard werken, mooi auto’s, veel drinken, af en toe drugs gebruiken, vreemdgaan en ga zo maar door. En ja, ook christenen komen hiervoor in aanmerking, maar het blijft leeg.

Maar dan komt Jesaja met een krachtig Woord van God. De woestijn zal niet langer een dorre plaats zijn, maar er zal vrolijkheid heersen. De wildernis zal in bloei staan, er zal een heerlijke tijd aanbreken! Lees het gedeelte vanaf vers 1 maar eens door. Het is een goed nieuws bericht. Een en al vreugde en blijdschap! Dus het kan toch?

Ja, ook in deze tijd mogen we dat vooruitzicht hebben. Het zal niet allemaal verdriet en pijn blijven. Voor degene die zijn vrijgekocht door de Heere, zullen terugkeren en Sion binnenkomen. Sion was voorheen Israƫl of Jeruzalem. Het staat symbool voor het land van God. En nee, nu zullen de vrijgekochten niet naar Jeruzalem terugkeren, maar naar het hemelse Jeruzalem. Dat is het vooruitzicht van hen die zijn vrijgekocht.

Wie zijn dat dan, die vrijgekochten? Dat zijn hen die gered zijn door Jezus Christus, de Zoon van God. Zij die zich aan Hem hebben onderworpen, die Zijn bloed als offer hebben aanvaard. Het zijn de mensen die leven naar de wil van God, vanuit Zijn genade. Behoor jij daar ook bij? Want als jij ook bent vrijgekocht, dan is het ook jouw toekomst. En als je nog niet bent vrijgekocht, ga naar Jezus Christus en geef je aan Hem over. Hij heeft de straf gedragen en wil zo ook jou vrijkopen.

En weet je wat het mooie vooruitzicht is? Eeuwige blijdschap zal op je hoofd zijn. Niet even, niet lang, maar eeuwig! Dat is voor altijd en daar komt geen einde aan. En dat zal op je hoofd zijn en er dus nooit meer afgaan. Net als het doopwater bij een kind, dat teken zal er nooit meer afgaan, zo is ook deze blijdschap op je hoofd. Het is door God verkregen en gegeven en zal er nooit meer afgaan.

Dan zul je vreugde en blijdschap krijgen en niet zoals we dat nu kennen. Nu halen we dat uit allerlei leuke dingen, straks alleen nog maar uit het Lam en uit God de Vader. Zij zullen altijd om ons heen zijn en ons vervullen. Dat zal een vreugde zijn die we nu niet kunnen beschrijven, maar straks volledig zullen ervaren. Verdriet en gezucht zullen zelfs wegvluchten, zij zullen met de vijand van God vluchten. Ze zijn er dus niet meer, weg. Wanneer je nu veel verdriet ervaart, is dat je vooruitzicht: het is allemaal weg!

Een heerlijke boodschap voor degenen in de woestijn, een troost van God door de woorden van Jesaja. Hier mogen we onze hoop op bouwen, hier mogen we ons aan vastklampen en hier mogen we naar uitzien. Maranatha! Jezus komt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten