zaterdag 2 september 2017

God is verliefd

Hooglied 7:6 Wat bent u mooi, want bent u liefelijk, liefste, vol van genot.

Een liefdesverklaring van God aan de mens en een beantwoording van die liefde door de mens aan God. Wat is het heerlijk om Hooglied te lezen en je daarin mee te laten nemen. Het is een poëtisch meesterwerk, maar gegrond op de pure liefde van God voor Zijn liefste. En God houdt van de mens, Zijn schepsel. Hij stroomt over van de liefde voor de mens en geeft Zijn genade elke dag. Als Hij de zon laat opkomen toont Hij Zijn liefde en als die ondergaat ook. Maar Hij houdt nog meer van de mens dan dat, want Hij heeft zelfs Zijn Zoon gegeven uit liefde voor ons. Jezus stierf, zodat wij gered kunnen worden van de eeuwige dood.

De dichter van Hooglied geeft ons een inkijkje in de liefdesverklaring van God naar de mens. Hij beschrijft het als een man die zijn vrouw opneemt en alles benoemt wat mooi is aan de vrouw. Beginnend bij de voeten en steeds hoger en de dichter benoemt alles. Dat tekent ook de pracht van het lichaam van de mens. Dat mag en moet benoemt worden, het is toch immers geschapen door God? En als doel om man en vrouw van elkaar te laten genieten! Niet zoals het tegenwoordig zo duidelijk wordt op internet met porno of seksueel getinte reclames, teksten en schunnige praat. Nee, de pure liefde van de man voor de vrouw en andersom en het adoreren van elkaar! Dat is ultiem genieten.

God verklaart de mens Zijn liefde. Mens: wat ben je mooi! Ik heb je geschapen en je bent een andere kant opgegaan, maar je bent zo mooi! Als wij geloven dat Jezus voor ons is gestorven, dan kijkt God met deze ogen naar ons. Niet met ogen vol toorn en verdriet, maar met ogen vol van liefde en genade en adoratie. Hij zegt: Ik hou van jou, m’n liefste. Dat dringt toch diep door vanbinnen? Dat is God, dat is de Schepper van hemel en aarde en Hij zegt dat tegen ons!


Dan mogen wij de blik en de adoratie van de Bruidegom beantwoorden. We mogen zingen voor Hem, leven voor Hem en Hem aanbidden. Heel  ons leven voor Hem geven, puur genieten van Zijn genade en ons laten doorstromen met Zijn liefde. Dan mogen we ondanks alle moeite en verdriet, ondanks onze zonden en ondanks onze eigen ik, leven met God op die roze wolk. Hij is het waard dat we Zijn liefde beantwoorden. Wat een heerlijke Bruidegom is dat, wat kun je daar van genieten en laten we onszelf door Hem laten vervullen en Hem antwoorden: Jezus, wat bent U mooi, wat bent U liefelijk, liefste, vol van genot! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten