zondag 3 september 2017

Kleren van Christus

Romeinen 13:14 Maar bekleed u met de Heere Jezus Christus, en verzorg het vlees niet om begeerten op te wekken.

Het klinkt zo mooi: bekleed je met de Heere Jezus Christus. Woorden waar we allemaal van kunnen smullen en als de dominee er ’s zondags over spreekt kun je helemaal in vervoering raken. Wat is er nu mooier dan ons te kleden met de Heere Jezus Christus? Of is dat toch wat moeilijker dan gedacht? Is het ook hard werken en vraagt het discipline om zo te leven? Want dat is wat het is, leven naar het beeld van Christus.

Het gedeelte voorafgaand aan de tekst vertelt ons hoe we in het leven moeten staan, tegenover of met onze naaste. We moeten anderen om ons heen liefhebben, geen haat richting ze tonen, maar ook niet losbandig leven en ruzie maken of afgunstig zijn. Dat zijn de dingen die we niet moeten doen. En misschien is dat nog wel het makkelijkst om invulling aan te geven, want je kunt je er gewoon zoveel mogelijk van weg houden en tegen vechten. Maar dat is niet het enige wat we moeten doen, we moeten juist Christus aan doen.

Wanneer we Christus aan doen, gaan we Hem weerkaatsen in deze wereld. De mensen om ons heen gaan aan ons zien dat we anders zijn dan de mensen van de wereld. We leven vanuit een diepe liefde van Christus en delen die liefde uit aan onze naasten. Niet omdat we beter zijn trouwens, maar omdat we Christus aan mogen doen. Hij heeft ons uit de zonde, uit de dood gerukt door Zijn verlossingswerk. Dat is de basis van ons leven geworden en vanuit die basis mogen we leven.

We moeten geen begeerten opwekken bij onszelf of bij anderen. Maar er is één begeerte die we zeker wel mogen opwekken en dat is het kennen van Jezus Christus. Dat ook de mensen om ons heen Hem willen kennen en zich ook met Hem willen bekleden. Want zeg nu zelf, het is toch heerlijk om te weten gered te zijn door het bloed van Christus! Het is toch fantastisch te weten dat de toorn van God niet meer op je ligt, maar dat Hij ons ziet door Christus. Het leven is toch veel rijker nu we voor Hem mogen leven in plaats van op onszelf gericht te zijn? Laten we zo levende getuigen zijn van Jezus Christus, ons met Hem bekleden en dat aan alle mensen laten zien!


Dan wordt Christus geprezen, verhoogd en geëerd. En Hij is het waard, die heerlijke Verlosser! 

1 opmerking: