zondag 24 september 2017

Hallelujah!

Genesis 1:1 In het begin schiep God de hemel en de aarde.

Wat een gigantisch moment in de geschiedenis; het begin van de wereld. God schept de hemel en de aarde in een enkel woord! Hij spreekt en het is er en kijk eens om je heen hoe geniaal! De zon, de maan en de sterren. Het water met alles wat erin leeft en het land met alles wat er bloeit en erop leeft. Alles geschapen door Hem, allen bedacht en uitgevoerd door de Almachtige! En als kroon op die schepping heeft God de mens geschapen. De mens met lichaam en ziel, de mens naar Gods beeld gemaakt en leven gekregen doordat God zelf adem inblies bij Adam!

Hallelujah, wat is die God groot!

Johannes 3:16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Dan ineens is daar dat treurige moment dat de mens tegen God opstaat! De mens wil zelf God zijn en daardoor keert het Hem de rug toe. Maar God laat het daar niet bij zitten, want Hij stuurt Zijn eigen Zoon om de kloof die ontstaan is weer dicht te maken. En daarin zien we Gods liefde voor de mens. Want Hij wil niet dat de mens met de rug naar Hem toe leeft en Hij wil niet dat de mens zonder Hem leeft. Daarom stuurt Hij Zijn Zoon die aan het kruis sterft om de straf te dragen. Maar ook weer opstaat uit de dood en zo de door overwint! Geweldig dat God dit voor ons wil doen en dat Jezus Zichzelf heeft opgeofferd!

Hallelujah, wat is die God groot!

Mattheus 24:30 En dan zal aan de hemel het teken van de Zoon des mensen verschijnen, en dan zullen al de stammen van de aarde rouw bedrijven en zij zullen de Zoon des mensen zien, als Hij op de wolken komt met grote kracht en heerlijkheid.

Jezus is kort naar Zijn opstandig weer opgevaren naar de hemel om plaats te bereiden voor Zijn kinderen. En Hij komt terug op de wolken om Zijn kinderen op te halen! Op die dag zal Hij komen met grote kracht en heerlijkheid. Dat zal een geweldige dag zijn voor alle mensen die Hem kennen en door Hem verlost zijn, maar een verschrikkelijke dag voor de mensen die niets van Hem willen weten en nog steeds tegenover God staan. Het is voor Zijn kinderen het begin van een vlekkeloos leven waarin ze gevoed worden door God zelf. Hij zal het Licht zijn en er zal geen pijn en verdriet meer zijn. Hij komt eraan! Zijn glorie zullen wij allemaal zien!


Hallelujah, wat is die God groot!


https://www.youtube.com/watch?v=fORhnYILTSo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten