woensdag 1 november 2017

Overvloedige genade

1 TimotheĆ¼s 1:14 De genade van onze Heere is echter zeer overvloedig geweest, met geloof en liefde, die er is in Jezus Christus.
Hoe kan genade eigenlijk overvloedig zijn? Hoe kan er nu zoveel genade zijn bij God voor al die zondige mensen? Want overvloed betekent dat er meer dan genoeg is en als we naar onszelf kijken en ook nog eens om ons heen, dan zien we nogal wat een zonde. Maar er is genoeg genade voor al die zonden, het bloed van Christus kan al die zonden wassen zodat ze niet meer bestaan. Dat is het werk van Christus en vanuit die genade mogen wij leven. En er is genoeg! Dat betekent niet dat we maar in het wilde weg kunnen zondigen, een kind van God wil immers niet meer zonde doen, maar het betekent wel dat onze tekortkomingen opgevuld worden met Zijn bloed. Er is genoeg!
Het zijn de twee belangrijkste aspecten van genade: geloof en liefde. Maar het zijn ook de meest moeilijke zaken wanneer we Christus niet kennen. Want dan leven we in ongeloof en eigenlijk ook in liefdeloosheid. We denken alleen aan onszelf en ontkennen het bestaan van Christus als Verlosser. De ultieme liefde van Hem, daar geloven we niet in en die willen we niet uitdelen ook. Maar als Gods genade ons heeft gegrepen, als we daarmee vervuld zijn geraakt, dan hebben we een onverwoestbaar geloof en een onuitputtelijke bron van liefde. Want Hij is immers Liefde!
In Christus mogen wij die genade vinden en het is genoeg om van te leven. Het is genoeg om hier op aarde van te leven, maar ook om eeuwig van te leven. Hij heeft het weer in orde gemaakt met God, Hij heeft de vloek van de zonde weggenomen en Hij vraagt jou en mij om Hem te geloven en lief te hebben. We mogen de liefde van Hem uitdelen in deze donkere wereld. Het is de tijd van Halloween en als tegenhanger van dit donkere feest, is er het feest van het Licht! Dan mogen we over een tijdje weer vieren. Maar ook vandaag is een bijzondere dag, op deze dag herdenken we dat Luther de mensen het Woord van God heeft teruggegeven. Het is vertaald voor de mensen en uitgelegd. Genade is niet te koop of God wil iets van ons, maar de genade van Zijn Zoon is genoeg voor al onze zonden.
Laten we daarom ons licht laten schijnen in deze wereld. We mogen anderen vertellen van Zijn genade, van geloof en liefde, van hoop in heerlijke toekomst! En als je dit leest en nog niet deel hebt aan Zijn genade, dan mag je ook je hart openstellen en Zijn genade ontvangen! Geloof in Hem en laat je vervullen door Zijn liefde, want God houdt van je en wil niet dat je verloren gaat.
Amazing grace!

1 opmerking:

  1. Ontvangen om weer door te geven. Genade is in al onze relaties heel belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen