dinsdag 28 november 2017

De witte steen ontvangen

Openbaring 2:17 Wie oren heeft, laat hij horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt. Aan wie overwint, zal Ik van  het verborgen manna te eten geven, en Ik zal hem een witte steen geven met op die steen een nieuwe naam geschreven, die niemand kent dan wie hem ontvangt.

Een nieuwe naam ontvangen, dat betekent natuurlijk dat je oude naam verdwijnt. In ons leven krijgen we een naam van onze ouders, maar aan het eind van het leven krijgen de kinderen van God een witte steen met een nieuwe naam. Een steen die ziet op de reinheid van God en de reinheid die wij in Christus mogen ontvangen. En daarbij een nieuwe naam, alles wat wijst op ons oude leven en onze zonden wordt vernietigd. We worden nieuw! Een geweldig welkomstgeschenk van onze God!

Wie ontvangen eigenlijk die witte steen met die nieuwe naam? Dat zijn degenen die stand houden. Want God ziet in wat voor wereld wij leven, namelijk waar de troon van satan is. Kijk maar eens om je heen! De satan heeft zijn troon hier in ons midden staan en hij heeft genoeg volgelingen. Mensen storten zichzelf compleet in het verderf en willen niets met God te maken hebben. We zien een maatschappij die zich van God afkeert en alles wat met God te maken heeft moet verdwijnen. Daar in de plaats komt het ‘vrije denken’. De mensen willen zelf God zijn, ze willen bepalen wie wel en wie niet geboren wordt, wie wanneer sterft en hoeveel mensen sterven er wel niet voor geld? Macht en misbruik zijn aan de orde van de dag en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Geen positief beeld? Dat klopt, het is de troon van satan.

En zelfs in de kerk zijn mensen die niet het zuivere Woord houden, ze volgen allemaal dwaalleraren. En hoe actueel is dat wel niet? Hoe vaak wordt de Bijbel niet naar eigen inzicht gelezen? Hoe vaak wordt er niet iets uit zijn verband gerukt en als zwaard gebruikt om Bijbelgetrouwe christenen de mond te snoeren? Ja, zelfs in de kerk wordt er misbruik gemaakt van de Bijbel en allemaal omdat we zelf God willen zijn. Wij willen bepalen wat goed en slecht is, in plaats van dat we God laten bepalen.

Maar wie overwint, die ontvangt de witte steen en een nieuwe naam. Soms kan ik zo sterk uitzien naar die dag dat we dat zullen ontvangen. Want dan is alles voorbij. Mijn eigen tekortkomingen, mijn zonden, mijn egoïsme, mijn verdriet, mijn pijn. Ja, alles is voorbij. Er is nieuw leven en daarom ontvangen we een witte steen en een nieuwe naam. Een naam die alleen wijzelf en God weten, dat is dus iets speciaals tussen God en onszelf. Heerlijk, toch? Dat vooruitzicht, dat we die steen zullen ontvangen! God wil je belonen, dan mogen we nu sterk staan en blijven.


In Jezus kracht kunnen we sterk staan en in Zijn bloed is de kracht van verlossing en nieuw leven. Laten we dan leven uit Zijn kracht en zo de geestelijke strijd voeren! Hij is het waard dat wij ons leven aan Hem overgeven. En dat we strijdend in deze wereld staan, te midden van de troon van satan, om straks voor eeuwig bij God te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten