zaterdag 18 november 2017

De Heere zal eeuwig regeren!

Exodus 15:18 De Heere zal regeren voor eeuwig en altijd.

God staat onderdruk in de wereld. Of het nu in het westen is of in het oosten, overal is er druk. In veel landen worden christenen vervolgd en in andere landen steeds meer gezien als lastposten en vervelende mensen. Want wie Gods Woord laat spreken, krijgt veel te verduren. Mensen willen God niet erkennen als Schepper en Heerser over de wereld. Of het nu dictators zijn of het vrije denken, van God moeten ze niets hebben. En dat uit zich steeds vaker in tegenstand.

Het volk Israël had jaren als slaven geleefd in Egypte. Wat een verschrikkelijke jaren zijn dat geweest. Jaren van onderdrukking en hard werken, geen zeggenschap hebben over je eigen leven en in alles onderdanen van de Egyptenaren. Maar God gaf een uitweg en Hij leidde ze uit Egypte. En totdat ze bij de Schelfzee kwamen ging het allemaal goed, maar daar werd het weer benauwd. Want de farao kwam eraan! En de zee was ook nog eens voor hen. Maar God gaf een uitweg, Hij liet niet toe dat ze weer gevangenen werden van dat systeem, van die onderdrukker. Hij deed de zee splijten en redde zo Zijn volk.

En toen zong het volk een lofzang, een lofzang die wij mee mogen zingen. Want ook wij zijn gered uit de hand van de zonde, wij zijn gered uit de dood en zelfs uit de eeuwige verlorenheid. God heeft ons gered door het verlossende werk van Jezus Christus. En lees de lofzang maar eens door en leg er het verlossingswerk van Christus maar naast! Hij is de Strijder die heeft overwonnen en de dood heeft Hem niet tegengehouden. Ja, die lofzang mogen wij meezingen en het uitroepen: De Heere zal regeren voor altijd en eeuwig.

Want we leven hier nog steeds in die wereld vol tegenstand. Maar dan is deze tekst waar we ons aan vast mogen klampen. Als we zelf niet meer weten wat we moeten doen, of het nu de maatschappelijke druk is om je winkel op zondag op te doen is, of om abortus te laten plegen. God regeert, nu en voor eeuwig! We hoeven ons niet te laten mee voeren, want God geeft ons nu de kracht om sterk te staan. Maar het laat ons ook zien dat er een einde komt. Want God regeert voor eeuwig. Straks, als aan alles een einde komt hier op aarde, regeert God nog steeds. Hij zal ons dan meenemen en wij mogen dan met Hem leven!

Heb jij moeite met stevig te staan in de wereld? Laat deze tekst je bemoedigen en kracht geven. Is God niet jouw kracht en is Jezus niet jouw Verlosser? Dan is er geen tijd te verliezen en geef je over aan Hem. Blijf niet leven in het zinloze leven, in de slavernij van de zonde en de wereld. God leidt je daaruit, zoals Hij bij Israël heeft gedaan!


De Heer regeert! Halleluja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten