dinsdag 7 november 2017

Rechtvaardig, alleen door Christus

Romeinen 5:18 Zoals dus door één overtreding de veroordeling gekomen is over alle mensen tot verdoemenis, zo komt ook door één rechtvaardigheid de genade over alle mensen tot rechtvaardiging van het leven.

In een voetbalelftal kan nooit maar 1 persoon zorgen voor een overwinning of voor verlies. Het hele team speelt 90 minuten en wanneer er wordt verloren, verliest het hele team al is het maar 1 speler die een blunder maakt. Net zoals er wordt gewonnen door het hele team, al scoort maar 1 speler het beslissende doelpunt. Andersom is het met de verdoemenis en de genade, want door één overtreding is de zonde gekomen tot verdoemenis voor allen, maar door één rechtvaardigheid voor alle mensen tot rechtvaardiging van het leven.

Inderdaad, wanneer we de Bijbel lezen en bij Genesis 3 aankomen zien we het gebeuren. De mens begeert net als God te zijn en trapt daarmee in de val van de duivel. En dat heeft niet alleen invloed op Adam en Eva, het heeft invloed op heel de mensheid. Want ieder mens is nu in de zonde gestort en ieder mens is verdoemd. Ze willen niets met God te maken hebben, ze willen Hem niet dienen. Ze willen juist net zo als Hem zijn en niet Zijn onderdanige schepsel. En dat is bedoeld in de positieve zin van het woord. Want er is niets heerlijker dan God te dienen.

Maar God heeft een plan zodat de mens weer rechtvaardig wordt voor Hem. Hij stuurt zijn Zoon na een lange tijd van wachten voor de mensen. En Jezus, Zijn Zoon, sterft aan het kruis en staat op uit de dood tot rechtvaardiging van de mensen. Dat is ook genoeg, God hoeft niet meer boetedoening of bloed te zien vloeien. Dit werk van Jezus is genoeg om alle mensen zalig te maken. Zo is door één rechtvaardiging, ieder die gelooft rechtvaardig.

En dat is goed nieuws voor ieder die in Hem gelooft, want die ontvangt de genade en voor diegene is de rechtvaardiging werkelijkheid geworden. Je mag weten dat je niet meer onder de verdoemenis valt, maar rechtvaardig voor God staat! Hoe machtig is dat? Zijn liefde heeft jou gegrepen en Zijn werk maakt je zalig. Je kunt er niets aan toevoegen!

Maar ook wanneer je niet weet of Jezus jouw Verlosser is, wanneer je misschien wel niets met Hem te maken wilt hebben, dat is dit goed nieuws! Want deze rechtvaardiging is ook voor jou! Meer is niet nodig dan het werk van Jezus Christus. Je moet uit de verdoemenis stappen en in het leven gaan! Dat doe je door te geloven in Jezus Christus! Belijd je zonden aan Hem en bid om vergeving. Dan is Zijn genade ook voor jou en ben je ook rechtvaardig voor God. Probeer niet zelf genade te verdienen, want dat is onmogelijk. Christus heeft het voor je gedaan en dat is de enige rechtvaardiging.


Dank U Heere, voor Uw rechtvaardiging. Ik belijd mijn zonden en erken dat ik zonder U in de verdoemenis sta. Maar met U mag ik in het leven staan, rechtvaardig voor Uw troon! Hallelluja!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten