zondag 22 januari 2017

Make earth great again

Openbaring 21:5 En Hij die die op troon zit, zei: Zie Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar.

Een leus die we allemaal ondertussen kennen: make America great again. Het is gesproken door de president van Amerika, Donald Trump. Volgens hem is Amerika op dit moment een zooitje en heeft het land een totale make-over nodig. Hij heeft gelijk, maar we moeten het zelfs verder trekken. De hele aarde moet weer geweldig gemaakt worden. In Amerika is het niet alleen een drama, maar in heel de wereld. Overal op aarde heerst de zonde en leeft men van oorlog naar oorlog, want bezit naar bezit, van rijkdom naar rijkdom of van armoede naar armoede. De aarde is totaal verdorven door de zonde en dus moet die nieuw gemaakt worden.

God spreekt tot Johannes en zei: zie Ik maak alle dingen nieuw. Er zal een nieuwe hemel en een nieuwe aarde  komen. En daar zal geen zonde meer zijn! God zal Zijn kinderen bijeenroepen, de hemel en aarde vernietigen en die nieuw maken. Dat is in deze onzekere tijd, deze tijd van allerlei ellende, onze enige houvast en hoop. Want het is God die het zegt en Zijn woorden zijn waarachtig en betrouwbaar. Het zal zeker gebeuren. En daar mogen we onze hoop uit putten, want dan zal al het verkeerde voorbij zijn. Zie jij daar naar uit?

Het is een wereld van verschil, deze woorden van God ten opzichte van de woorden van Trump. Want Trump kan zijn woorden niet waarmaken, in ieder geval niet volledig. Maar God zal Zijn woorden waarmaken en dat maakt dat we dit kunnen geloven. Toen Adam en Eva in zonde vielen en zo de mensheid zich van God afkeerde, kwam God met Zijn belofte van redding. En die heeft Hij gegeven door Zijn Zoon te sturen. Het kwade zal verliezen en uiteindelijk weggevaagd worden. De kwade heeft ook al verloren, maar zal straks ook weggevaagd worden want God heeft het beloofd. Dat is nu nog niet, dat zien we duidelijk om ons heen, maar die dag komt heel snel dichterbij.

En wanneer wij dan hier in de ellende zitten en het zelfs misschien helemaal niet meer zien zitten, dan mogen we opzien naar de hemel en God vragen: hoe lang nog Heere? Misschien heb je iemand verloren in de afgelopen periode of ben je in aanraking gekomen met ziekte en heb je andere tegenslag in je leven, deze hoop helpt je om op de been te blijven. Het duurt nog even, een aantal jaren, maar dan zal de eeuwigheid aanbreken en zullen we voor eeuwig op de nieuwe aarde mogen wonen. Houd moed en stel je vertrouwen op de Heere!

Misschien lees je dit nu en denk je: hoe kan ik ook op die nieuwe aarde komen wonen? Ik ken God niet en hoe kan ik ervoor zorgen dat ik erbij hoor? Het antwoord daarop is: je kunt het zelf niet. God heeft Zijn Zoon gestuurd om voor jouw zonden te sterven en Hij spreekt je vrij van de zonde wanneer je gelooft in Hem, in Jezus Christus als jouw Verlosser. Je hoeft het alleen te ontvangen en je zonden te belijden, dan zal God je aannemen als Zijn kind en mag je ook in het volgende leven bij Hem zijn.

God maakt alles nieuw en dat is onze toekomst. Een prachtige nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Alles zal blinken van Gods heerlijkheid en vrede zal er zijn onder de mensen. Daar mogen we voor eeuwig en in alle vrijheid leven. God houdt Zijn Woord en zal ons vervullen met Zijn Geest.


Heere God, ik zie ernaar uit om straks voor eeuwig bij U te zijn in de nieuwe hemel en op de nieuwe aarde. U zult ons daar in Uw volle glorie omringen en wij mogen voor eeuwig, zonder zonden, U aanbidden. U bent het waard, Heere. Halleluja! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten