dinsdag 18 juli 2017

De Leeuw en het Lam

Hebreeën 9:12 Hij is niet door het bloed van bokken en kalveren, maar door Zijn eigen bloed voor eens en altijd binnengegaan in het heiligdom en heeft daardoor eeuwige verlossing teweeggebracht.

Het is een tegenstelling: de leeuw en het lam. De leeuw is de koning van de dieren, een leider in zijn gebied en ontvangt respect van alle andere dieren. Aan de andere kant het lam, dat hulpeloos is zonder de herder, dan zelf niet eens zou kunnen overleven. Als we over Jezus spreken en lezen, dan is Hij én de Leeuw en hét Lam.

Want als Lam werd Jezus ter slachting geleid. Hij liet Zich meevoeren zonder tegen te stribbelen. Hij gaf Zijn eigen bloed voor de zonden van de wereld. Voor die tijd moest een bok geslacht worden tot verzoening met God. Maar nu liet Jezus zich als een Lam ter slachting leiden. Zijn bloed zorgt ervoor dat jij en ik gered mogen worden van de eeuwige dood. Net als het bloed aan de deurpost bij de uittocht ervoor zorgde dat de dood daar niet binnenkwam, zo is het ook voor Gods kinderen. Het bloed van Jezus bewaart je niet voor de aardse dood, maar wel voor de eeuwige dood. Is het jou redding al?

Maar naast het Lam, dat de zonden der wereld wegdraagt is Jezus ook de Leeuw. De Leeuw van Juda, die met kracht is opgestaan uit de dood. Die de hel heeft overwonnen en de dood heeft verslagen. Die leeuw die ervoor gezorgd heeft dat er eeuwige verlossing mogelijk is voor ieder die in Hem gelooft. Hij is de Koning van de wereld, niemand is sterker dan Jezus. Zelfs de satan beeft bij het horen van Zijn Naam. Hij heeft de kop vermorzelt van de satan en zo Hem krachteloos gemaakt voor Zijn kinderen.

Jezus wil ook jouw Lam en Leeuw zijn. Nee, Hij is niet afhankelijk van ons om dat te zijn. Daar is Hij te groot voor, want Hij is immers de Zoon van God. Maar Hij wil het wel voor je zijn, Hij heeft je lief en uit liefde gaf Hij Zijn leven. Als Lam liet Hij zich voor jou martelen, aan het kruis hangen, neerdalen naar de hel en zelf sterven. Als Leeuw kwam Hij terug uit de Godverlatenheid met de woorden: het is volbracht, als Leeuw is Hij uit de dood opgestaan heerst Hij nu als Koning bij God, Zijn Vader.


Wat een heerlijke God hebben wij, wat een liefdevolle Zoon en de Geest van de Zoon wil in ons werken en ons steeds laten zien op het Lam en de Leeuw. Hij is het allebei! Kom, dan vallen we neer in aanbidding voor die heerlijke Jezus. Uw Naam zijn geprezen!

1 opmerking:

  1. Er is een prachtig lied over, Our God is a lion, the Lion of Judah enz.

    BeantwoordenVerwijderen