zaterdag 1 juli 2017

Een rivier van Christus

Efeze 4:24 en u bekleedt met de nieuwe mens, die overeenkomstig het beeld van God geschapen is, in ware rechtvaardigheid en waarheid.

Wat gebeurt er eigenlijk met je wanneer je Christus leert kennen? Dat is een vraag die veel jongeren bezighoudt, maar die ook voor volwassen mensen heel belangrijk is. Het is een vraag waarvan we het antwoord in de Bijbel vinden, op meerdere plaatsen. Maar één van de kernteksten hierover staat in Efeze: dat u bekleedt wordt met de nieuwe mens. Die nieuwe mens die overeenkomstig het beeld van God geschapen is, in ware rechtvaardigheid en waarheid.

We moeten dus worden zoals Adam en Eva voor de zondeval. Dat is natuurlijk onmogelijk, want de zonde heeft ons allemaal besmet en we zullen er niet vanaf komen totdat we uiteindelijk in de hemel zullen zijn. Maar toch moet het wel ons streven zijn. God vraagt ons niet om wettisch te zijn, God vraagt ons niet om in allerlei talen te spreken of om allemaal predikant te worden. Hij vraagt ons, Hij draagt ons op om ons te bekleden met de nieuwe mens.

Die nieuwe mens kunnen we ontvangen in Zijn Zoon, Jezus Christus. Wanneer we het offer van Christus accepteren voor onze zonden, dan ontstaat er nieuw leven in ons. Onze ziel verandert van het ene op het andere moment, van verdorven naar verheerlijkt. Maar ons leven nog niet. Er is nog zoveel dat we doen, maar dat tegen Gods wil in gaat. Het hoort niet bij de nieuwe mens. De nieuwe mens is op God gericht, de nieuwe mens is rechtvaardig en in waarheid. De nieuwe mens wil geen dingen doen die tegen Gods Woord ingaan, die wil zorgen voor de armen, Christus volgen in alles.

Maar daar hebben we Hem voor nodig. De Geest van Christus wordt op ons uitgestort en we mogen ons laten veranderen door de Heilige Geest. Hij zal in ons stromen als een rivier, een rivier die gericht is op God. Een verfrissende rivier die onze ogen opent voor de zonde en onze blik opheft naar Christus. Hij komt centraal te staan en zo worden we zelf ook een rivier van Gods boodschap. Mensen kunnen het aan ons zien. Niet zozeer aan ons uiterlijk, maar aan ons innerlijk en welke boodschap we hebben voor de wereld! Zo mogen wij een rivier van Gods genade zijn, doordat die rivier in ons wordt uitgestort. Dat is de nieuwe mens. Heerlijk toch om zo te mogen en kunnen zijn!

www.youtube.com/watch?v=V4PjKG-CcBo



Geen opmerkingen:

Een reactie posten