maandag 3 juli 2017

Ik ben van Christus

Genesis 3:19 In het zweet van uw aangezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit gekomen bent; want stof bent u en u zult tot stof terugkeren.

Wie ben je? Daar kunnen biologen en wetenschappers uren over praten en er zijn veel boeken over geschreven. Sommige slimme mensen denken dat we van de vis afstammen, anderen van de apen en zo zijn er verschillende meningen. De Bijbel leert ons dat we stof zijn en dat we tot stof weer zullen terugkeren. Nou zeg, wat een negatieve woorden. De mens stelt dus helemaal niets voor, het is een beetje stof en als het leven eruit is wordt het weer tot stof. Inderdaad, zo is het.

Jij en ik stellen ook niets voor, daar kunnen we heel eerlijk in zijn. Misschien ben je wel goed in veel geld verdienen, goed in je hobby of heb je veel kennis van de Bijbel. Misschien kun je goed zingen en wordt je wel een ster? Inderdaad, mensen kunnen soms heel veel en lijken soms heel wat. Maar toch staat daar nog steeds die tekst: stof ben je. Want alles wat wij kunnen hebben, kan de dood niet tegenhouden en kan ons geen zaligheid geven. Het stopt allemaal wanneer het leven uit ons weg is.

En dat is juist de rijkdom van een kind van God! Die weet dat hij of zij stof is en eigenlijk niets voorstelt. Die weet dat hij of zij vanuit zichzelf alleen maar zondig is en zoals de Bijbel zegt: niet in staat het goede te doen. Maar wie gelooft in de Heere Jezus, die heeft alles in Hem! En dan staat er ineens een krachtige persoon, een levend mens, die voor eeuwig zal leven. Dan stopt het niet bij de dood, wanneer we terugkeren tot stof. Nee, dan begint het heerlijke leven met Hem pas.

Dan is het toch wonderlijk dat God met zo’n mens, dat eigenlijk niets voorstelt en tegen Hem kiest, te maken wil hebben. Dat God Zijn armen wijd open zet om je te omhelzen en naar je te kijken door Jezus Christus. Dan ben je niet ineens een populair iemand of een geweldig mens, je bent juist een afhankelijk mens. Iemand die het allemaal verwacht van God en van Zijn Geest. Dan mag je bloeien en groeien tot Zijn eer.


Jezus is gestorven, maar niet weer geworden tot stof. Hij is immers opgevaren en zit aan Gods rechterhand om voor ons te bidden. Hij blaast Zijn Geest op ons en deelt gaven aan jou en mij uit. Gebruik die gaven en leef voor Hem! Laat je doorstromen door de Geest, stel jezelf open en je zult zien welke gaven God voor jouw heeft. Je dode ik komt tot leven door het leven met Christus en je mag dan leven door Zijn genade! Wie ben ik? Ik ben van Hem, Jezus Christus!


https://www.youtube.com/watch?v=mBcqria2wmg

1 opmerking:

  1. Onze zielen wonen in huizen van klei. Onze lichamen zijn als aarden vat. Na de val breken we zo snel. Wat een wonder dat onze Pottenbakker een Weg bedacht om ons te herstellen. Gelijk zich een vader ontfermt over de kinderen, ontfermt Zich de HEERE over degenen, die Hem vrezen. Want Hij weet, wat maaksel wij zijn, gedachtig zijnde, dat wij stof zijn.

    BeantwoordenVerwijderen