vrijdag 24 april 2015

Geef niet op!

2 koningen 4:35 Toen kwam hij terug en liep in het huis heen en weer. Hij ging weer naar boven en strekte zich over hem uit. Toen niesde de jongen tot zevenmaal toe; daarna deed de jongen zijn ogen open.
Soms heb je een periode dat je telkens hetzelfde aan God vraagt. Het kan zijn dat een ziekte bij jou of iemand om je heen je parten speelt, of dat je tegen een bepaalde zonde vecht, of dat het allemaal niet zo lekker loopt in je huwelijk of op je werk of andere privézaken. En steeds zie je maar geen verandering en weer vraag je het aan God en zo gaat het maar door. Je kunt er moedeloos van worden en misschien komt zelfs de gedachten in je op: dan niet! Laat maar zitten. Maar vandaag lezen we dat we moeten doorzetten, niet alles komt in één keer.
Elisa was bij een vrouw wiens kind was gestorven. Hij was door de vrouw opgehaald omdat haar zoon was gestorven. Het kind van een beloofd kind, door de profeet aan haar voorspeld als een wonder van de Heere en nu was het kind gestorven. Een drama, een triest verhaal. Maar de vrouw kwam niet zomaar bij de profeet, ze klaagde hem aan. Hij had haar een zoon gegeven, maar nu is hij gestorven. Ze was ten einde raad en leegde haar hart bij Elisa. Je hart legen bij een bepaald persoon kan helpen je pijn en verdriet te beheersen. Iemand die naar je luistert en met je meeleeft.
Elisa stuurt zijn knecht Gehazi op weg en hij krijgt de opdracht om de staf van Elisa op het hoofd van de jongen te leggen. Maar als Gehazi dat doet gebeurt er niets. Het heeft totaal geen uitwerking. Elisa komt bij het huis aan en hoort dat het niets heeft uitgewerkt. Dan gaat hij naar boven en strekt zichzelf uit over het kind. De jongen wordt een beetje warm, maar er gebeurt verder niets. Dit is al het tweede dat Elisa heeft geprobeerd en nog is er niets gebeurd. Dan gaat hij nog een keer naar de jongen en strekt zich weer over hem uit. Nu komt de jongen pas tot leven en heeft God Zijn macht laten zien.
Elisa moet drie keer iets uitvoeren voordat het kind tot leven komt, dat kan bij ons ook gebeuren. Wij moeten soms zo vaak om iets vragen, God stelt ons geduld misschien wel op de proef, maar uiteindelijk zal God uitkomst geven. God verhoort de gebeden van Zijn kinderen, Hij hoort ze altijd en doet ermee wat Hij het beste vindt. Daar mogen we ons, hoe moeilijk soms ook, bij neerleggen. Dat kan opstand in je hart veroorzaken, maar je mag weten dat God boven ons staat. Hij weet wat goed is, en dan mogen we ons uiteindelijk daar toch aan over geven.
Zie je trouwens hoe Elisa die jongen de dood opwekt? Hij strekt zich uit over de jongen en zal hoogst waarschijnlijk tot God bidden. Dat doet de Heere Jezus ook voor ons, Hij strekt Zich over ons uit en is voor ons een voorspraak bij de Vader. Hij wil ons op die manier van de eeuwige dood verlossen en ervoor bewaren. Zo is Elisa een beeld van de grote Verlosser en zo mogen wij ook voor God staan. De Heere Jezus is er voor ons, Hij heeft ons bevrijd en als dat nog niet bij jou is, dan wil Hij dat ook voor jou doen. Wanneer je dan ook Hem als Redder kent, dan strekt Hij Zich steeds weer over ons uit en bidt voor jou en mij tot Zijn Vader. Daarmee mag je je gesterkt voelen en in welke situatie je ook verkeert, zo is Christus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten