zondag 11 september 2016

Kijk omhoog, de verlossing is nabij!

Lukas 21:28 Wanneer nu deze dingen beginnen te geschieden, kijk dan omhoog en hef uw hoofd op, omdat uw verlossing nabij is.

Denk je niet eens bij jezelf: wat is er toch allemaal aan de hand in de wereld? Vandaag is het 11 september, een datum die bij iedereen in het geheugen gegraveerd staat. Die torens die instorten nadat er twee vliegtuigen ingevlogen zijn. Maar er is veel meer aan de hand in de wereld, neem de situatie van Israƫl. Het wordt steeds moeilijk voor ze om overeind te blijven, er komt steeds meer weerstand en hoe zal dit gaan aflopen? Maar ook de orkanen en ander natuurgeweld dat veel schade aanricht, het lijkt steeds meer te worden maar wij kijken er niet meer van op. En dan nog de mens die zonder God leeft, dat wordt hier in het westen ook steeds meer.

Allemaal tekenen van de wereld die op zijn einde loopt. Sommige mensen worden daar bang van, anderen interesseert het helemaal niet. Maar wanneer we Gods Woord goed lezen, zien we dat het einde nabij is. Moeten we daar bang van worden? Dat staat nergens in de Bijbel, maar Jezus spreekt er op een andere manier over. Hij kijkt naar de eindtijd vanuit een ander oogpunt, namelijk dat de verlossing nabij is.

Kijk dan omhoog en hef uw hoofd op! We krijgen een opdracht van Christus, Hij wil dat we omhoog kijken. We moeten niet zielig gaan zitten doen of in de piepzak gaan zitten. Nee, we moeten juist omhoog kijken. We moeten uitzien naar het moment dat Hij zal komen. Jezus zegt in vers 27: En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk, met grote kracht en heerlijkheid. Daar moeten we naar uitzien, daarom moeten we omhoog kijken. Hij zal komen met grote kracht! Iedereen zal het weten, er zal van alles gebeuren. De aarde zal schudden op zijn grondvesten. En met heerlijkheid! Hij zal stralen als nooit iemand heeft gezien. Een schitterend beeld zal het zijn als Jezus terugkomt in de wolk. De zon zal erbij verbleken en de schoonheid van de natuur is er niets bij vergeleken. Zo zal Jezus terugkomen.

En Hij zal komen om Zijn kinderen te verlossen. Hij komt om jou en mij, als je bij Zijn kinderen hoort, te verlossen van alles om ons heen. Hij verlost ons van onze zondige natuur, maar ook van een zondige wereld waarin geen plaats voor Hem is. Hij verlost ons van alle ellende die in de wereld is, van natuurgeweld tot aan het menselijk geweld. Hij zal Zijn kinderen daaruit redden en ze meenemen naar de plaats die heerlijk is.

Dat is waar alles op uitloopt, Gods kinderen mogen met Jezus mee naar de hemel. De plaats waar God aanwezig is, waar God centraal staat en waar God de mens zal vervullen. Die plaats waar geen zonde meer is en dus ook geen pijn en verdriet, die plaats waar mensen vredig met elkaar omgaan en waar we alle tijd hebben om God tot in Zijn diepste liefde te leren kennen. En we mogen daar zelfs regeren met Christus! Zo zullen we straks worden vervuld, wat heerlijk zal dat zijn.



Hef je hoofd omhoog, want de Koning komt. Buigt nu voor Hem en aanbid Hem en zing Hosanna voor de Heer! Heere Jezus, wij zien uit naar Uw komst! Maranatha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten