maandag 4 januari 2016

Dit is de wil van God

Johannes 6:40 En dit is de wil van Hem Die Mij gezonden heeft, dat ieder die de Zoon ziet en in Hem gelooft, eeuwig leven heeft, en Ik zal hem doen opstaan op de laatste dag.

Vaak hebben we vragen over God en meestal zijn dat negatieve vragen. Hoe kan het nu dat God die of dat toestaat? Had God het niet anders kunnen laten lopen? Weet God hier dan niet vanaf? Dat zijn menselijke vragen die we aan God stellen en natuurlijk heel begrijpelijk. Wanneer we deze vragen aan God stellen, is het ook goed. Maar Jezus leert ons hier op aarde God kennen. Hij leert ons Wie God is en wat Hij wil. Christus is God in mensenvlees en op die wijze laat God Zijn binnenkant zien, Zijn hart.

Want Jezus zegt over God: En dit is de wil van Hem Die Mij gezonden heeft. God heeft Jezus dus gezonden, dat staat als een paal boven water. God heeft Hem Mens laten worden en op die manier moest Christus, de Zoon, Zichzelf vernederen. Niet alleen het mens zijn is een vernedering, maar Hij ging nog dieper. Hij stierf zelfs, juist datgene wat de mens over zichzelf heeft afgeroepen door de zonde, daarin is Jezus gestapt. En puur en alleen voor ons, ja voor jou en voor mij. Dat tekent de Vader, dat laat zien wie God is.

En we hoeven alleen maar in de Zoon te geloven. That’s it! Meer is het niet, meer hoeven we niet te doen. Sterker nog: meer kunnen we niet doen. Wij kunnen zelf helemaal niets toevoegen aan het volbrachte werk van Jezus. Alles wat we daarvoor proberen breekt alleen maar af. Wij mogen zien op de Zoon en dan ook in Hem geloven. Ja, zo eenvoudig is het. Jezus zegt het zelf en dan kunnen wij daar niets tegenin brengen. Machtig mooi toch, dat alles al is gedaan!

En wie dan gelooft in Hem, die heeft eeuwig leven en Jezus zal hem doen opstaan op de laatste dag. Stel je eens voor! De laatste dag is aangebroken en Jezus komt als Vorst naar de aarde terug en wat gebeurt er: het graf gaat open! We zullen voor eeuwig bij Hem zijn. Christus zelf zal ons doen opstaan, Hij belooft het. Hij staat dan aan ons graf en roept ons eruit. Net zoals bij Lazarus, noemt Hij onze naam en zegt: kom uit de aarde en kom naar Mij! Het is tijd, je zult weer leven en nu voor eeuwig. Ik geef je gelijk een nieuw lichaam, een nieuwe naam en nieuwe kleren. Je mag voor altijd bij mij zijn.

Dat is God en dat is er voor ieder die in de Zoon gelooft. Is God boosaardig? Is God negatief? Heeft God het slechte met ons voor? Absoluut niet! Er gebeuren dingen, ingrijpende dingen die wij niet begrijpen. Maar we mogen nu zien Wie God is, een en al liefde voor Wie gelooft in Zijn Zoon. Kom, doe je mee en vallen we in aanbidding voor Hem neer! Laten we Hem prijzen, ondanks onze zorgen, pijn en verdriet. Laten we Hem groot maken, ook al
begrijpen we niet alles. Want God is goed!

Lieve God, dank U voor Uw liefde. Dank U dat U Jezus hebt gestuurd voor onze zonden en leer ons U en Hem meer een meer lief te hebben. Wat een heerlijk Evangelie als we lezen Wie U bent en voor ons wilt zijn. O Heere, hoe heerlijk is Uw Naam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten