zondag 3 januari 2016

God zal de Enige zijn

Zacharia 14:9 De Heere zal Koning worden over heel de aarde. Op die dag zal de Heere de Enige zijn en Zijn Naam de enige.
Een wereld waarin God de Enige is, de Heerser over de volken. Wat een heerlijke tijd zal dat zijn. Een tijd waarin we ons geen zorgen hoeven maken, een tijd waarin alles gericht is op Hem alleen. Hij die goed is en die Zich over Zijn kinderen ontfermt. Een tijd waarin er geen licht meer nodig is, want God is het Licht. Hij straalt als de zon en zal ieder mens bestralen met Zijn liefde, ieder mens die Zijn Zoon als Verlosser kent. Ik krijg het warm vanbinnen als ik daaraan denk, jij ook?
Het is een periode in na de ballingschap. Een deel van het volk is weer teruggekeerd uit Babel en beginnen het leven weer op te pakken in Israël. Dat is natuurlijk niet makkelijk, want veel is verwoest en ze zijn jarenlang in een godloze omgeving geweest. Een land waar andere goden werden aanbeden en waar vooral de koning aanbeden werd. Een land waar astrologie belangrijk was en mensen met tovenarij bezig waren. Een donkere tijd voor het volk, een tijd waarin God niet centraal stond en Hij niet de koning was van vele joden.
Dat heeft God ook gezien en nu geeft Hij door middel van Zacharia Zijn volk te kennen dat er een andere tijd zal komen. Een tijd waarin God de enige Koning zal zijn, een tijd dat de boze verslagen wordt en niet meer zal heersen. Dat is natuurlijk gebeurd aan het kruis van Golgotha, toen de macht van satan werd gebroken en Jezus de dood en de hel heeft overwonnen. Zacharia spreekt hier in eerste instantie over, zo rond 500 jaar voor Christus komst. God belooft de Messias en vanuit Zijn werk zal God de Koning zijn.
Maar Zacharia ziet ook nog over die tijd heen, ja zelfs over onze tijd heen. Want nu is satan wel verslagen, maar veel mensen erkennen God niet als hun Koning. Ze willen niets met Hem te maken hebben en leven hun leven voort. Dat doet God pijn, Hij wil het liefst dat alle mensen Hem als Koning dienen en voor Hem leven. Maar de dag komt dat er voorgoed wordt afgerekend met satan, als Jezus terugkomt naar de aarde. Als Hij komt met macht en majesteit en ieder bij Zich zal roepen om voor eeuwig met Hem te leven. Dan breekt de tijd aan dat God de Enige is en dat wij alleen tot Zijn eer mogen leven. Dat is niet beangstigend, want God is goed en Hij weet wat het beste voor ons is. Dat zal geweldig zijn!
Misschien heb jij je leven nog niet aan Hem overgegeven en heb jij andere koningen in je leven. Dan mag je naar Hem toe en je leven overgeven en Hem als Koning gaan eren. Dat kost je gegarandeerd je eigen koningen en dat zal niet altijd makkelijk zijn, maar je krijgt de grote Koning ervoor in de plaats en Hij maakt dat we in Hem zoveel geluk zullen vinden dat we geen andere koningen meer nodig hebben.
Wachten op die dag, op die heerlijke dag waarop alles zal veranderen. Biddend uitzien naar het leven in Zijn nabijheid en een leven waarin God ons beschijnt met Zijn liefde. Die dag verwacht ik, daar kijk ik naar uit. Kijk jij daar ook naar uit? Krijg jij als je deze tekst zo leest ook dat warme gevoel vanbinnen dat we straks alleen Hem als Koning hebben? Dat zal heerlijk zijn.
Maar het blij vooruitzicht dat mij streelt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten