donderdag 21 januari 2016

Gebed om verdieping

Efeze 3:19 en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u vervuld zou worden tot heel de volheid van God.

Het gebed is een krachtig middel. God luistert naar het gebed en wil daar gehoor aan geven. Met die gedachte zou je eens Efeze 3:14 -21 moeten lezen. Paulus bidt voor jou en voor mij. Hij bidt voor de gemeente van Efeze, maar tegelijk bidt hij voor de gemeente van God. Wij gaan Paulus aan het hart, hij geeft om ons en heeft het beste met ons voor. Paulus wordt wel eens gezien als een fanatiekeling, maar hier nemen we een kijkje in zijn hart voor de kerk. Hij schrijft dat hij zijn knieën buigt in vers 14, hij knielt voor God, de Vader van Jezus Christus. Voor onze Vader.

Hij bidt voor ons dat we gesterkt worden door Zijn Geest. Niet dat we een sterk lichaam krijgen, maar dat we innerlijk sterk worden. Dat de Geest ons de wapenrusting aandoet die hij in Efeze 6 beschrijft. Dat we ons niet meer zo snel laten leiden door alles om ons heen, maar alleen door de Geest van God. Die Geest is krachtig tot vernieuwing en versterking, we krijgen als het ware geestelijke spieren.

Dat bidt hij met als doel dat Christus door het geloof in onze harten woont en dat we diep geworteld zijn in de liefde. Paulus bedoelt daarmee dat we sterk staan in Christus, door het geloof. Dat we niet alleen maar met de mond belijden dat Hij onze Verlosser is, maar ook vooral met ons hart belijden. En dat we dat uitstralen naar de wereld om ons heen, dat we leven tot de eer van God.

Zodat we de liefde van Christus zullen begrijpen, met alle heiligen, hoe onmetelijk het werk van Christus voor ons is. We kunnen het nergens aan meten, we kunnen het niet beschrijven of bepalen. Die liefde gaat ons verstand te boven, wij kunnen Gods liefde niet begrijpen. Maar Paulus bidt dat we toch de liefde van Christus mogen kennen. Een kennis die alle andere kennis te boven gaat, maar die wij toch stukje bij beetje mogen leren kennen. Ja, dat is een leerschool en ook niet een makkelijke leerschool. Maar we mogen het leren van Christus, door Zijn Geest.

En dat we vervolgens vervuld worden tot heel de volheid van God. Wauw! Dat Paulus dat schrijft! Als wij ons hart openzetten voor Hem, dan zal Hij ons hart vullen. En niet met onnozele zaken, maar met Gods zaken zodat we vervuld worden tot Zijn volheid. Die volheid kunnen wij niet beseffen, die is ook niet te begrijpen of aan te raken, maar als ik bedenk hoe God is, hoe groot en hoe heerlijk, en dat wij daar dan ook naartoe mogen groeien. Daar wordt ik stil van..

Christus zij alle heerlijkheid, daar sluit Paulus mee af. Dat is o zo waar, Christus zij al de heerlijkheid. In Hem is alles heerlijk en daar mag je van proeven wanneer je Hem toebehoort. Laten wij Efeze 3:14-21 nog eens lezen en op alle plaatsen waar u en uw nu staan, dat we ik, mij en mijn lezen. Dat komt dit gebed echt binnen en worden we bewust van Wie Hij is! Bid je mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten