zondag 9 oktober 2016

De God van de legermachten is met je

2 Samuel 5:10 Davis nam gaandeweg toe in aanzien, want de HEERE, de God van de legermachten, was met hem.

David had net Jeruzalem ingenomen, dat toen nog Jebus heette. Er was maar 1 manier om daar binnen te komen en dat was via de watergang en David vond een manier om daar bij te komen en zo de stad in te nemen. Vanuit de Stad van David, zoals hij het noemde, bouwde hij verder aan zijn rijk. Maar dat deed hij niet alleen, hij had namelijk God aan zijn zijde. De God van de legermachten was met hem en daardoor kon David zo’n grote koning worden.

Je leest in de tekst: David nam gaandeweg toe in aanzien. Dat betekent eigenlijk dat David een het respect kreeg van de inwoners, van de omringende landen, van zijn vijanden. Hij was nog niet zo lang koning en moest zich eigenlijk nog bewijzen, maar nu hij Jebus had ingenomen, begon het respect voor hem te groeien. En dat kwam niet door hemzelf, het kwam door de HEERE die bij hem was.

Want de HEERE, de God van de legermachten, was met hem. De God van de legermachten staat er niet zomaar, dat is de God die alles heeft geschapen. Dat is de God die de legermachten aanstuurt en ze kracht geeft om de mensen bij te staan en hun werk te doen. De engelen van God, de geestelijke strijders, ze waren aan de zijde van David. En dat maakte dat David de koning kon zijn die hij was. Dat maakte dat zijn aanzien groeide en dat zo het koninkrijk een sterk rijk kon worden. Dat de vijanden werden verslagen en Israël kracht uitstraalde in die regio.

Diezelfde God wil ook met jou zijn. Wij leven hier op aarde ook in een geestelijke strijd. We zien die strijd niet direct, maar toch zijn de engelen aanwezig en strijden tegen de boze machten. Ze staan in dienst van God en helpen Zijn kinderen om staande te blijven in het geestelijke geweld. Want vaak zien wij de kracht van satan hier op aarde wel, maar de meeste kracht van hem zien we niet. Die gebruikt hij bij ieder van ons vanbinnen. Daar wil hij binnendringen, maar kinderen van God hebben de steun van de legermachten.

Als jij en ik op onze knieën gaan, worden we gesterkt door God! Wanneer wij bidden, ontvangen wij kracht van God. Wanneer we met God leven, is Hij bij ons. Dan hebben de legermachten ook de kracht om ons te beschermen, dan zijn ze in staat om weerstand te bieden en ons te ondersteunen. Hier mogen we niet lichtzinnig overheen stappen, want het is een strijd op leven en dood. Wanneer we de boze machten de overhand geven, gaan we verloren. Maar wanneer we biddend leven, staan we sterk. Niet door onszelf, maar door de kracht van God!

Deze korte tekst wil jou en mij oproepen om sterk te staan, om vooral veel tijd biddend door te brengen. Want dan zal de God van de legermachten ook bij ons zijn, net als bij David. En dat hebben we nodig, we kunnen er niet zonder. Misschien denk je wel dat je het alleen kunt, maar dan verlies je uiteindelijk het gevecht. Zonder God gaan we verloren, maar met God zullen we voor eeuwig heersen!



Wil je sterk staan in de strijd? Ga dan op je knieën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten