zondag 23 oktober 2016

Voorwaarts christenstrijders!

2 Koningen 6:17 En Elisa bad en zei: HEERE, open toch zijn ogen, zodat hij ziet. En de HEERE opende de ogen van de knecht, zodat hij zag: en zie, de berg was vol paarden en strijdwagens van vuur rondom Elisa.

Vraag je je wel eens af wat er allemaal om ons heen gebeurt? Is er iets van een extra dimensie in ons leven, dingen die wij niet zien? Nu, dat is er wel degelijk. Lees maar eens de geschiedenis uit 2 koningen 6. Hierin zien we dat er complete strijdmachten in de lucht zijn, om ons heen zijn en ze zijn verwikkeld in een keiharde strijd. De strijd tussen goed en kwaad, de strijd tussen het goede en het kwade, de strijd tussen God en satan.

De Syriërs staan voor de stad en ze zijn veel sterker dan de Israëlieten. Iedereen is bang, want er staan zoveel soldaten voor de poort, het is overduidelijk dat Israël hier nooit van kan winnen. Ook de knecht van Elisa is bang, maar Elisa bidt tot God of Zijn ogen open mogen gaan. En ja hoor, de ogen gaan open en dan ziet de knecht een compleet hemels leger, paarden en strijdkrachten van vuur! Zij staan aan de zijde van Elisa en Israël. Ze hoeven uiteindelijk niet eens te vechten. Want ze krijgen de overwinning van God!

Deze strijd was een strijd van het aardse, waar de legers van God klaar stonden om in te grijpen. Maar God laat hiermee zien dat er een zwaardere strijd woedt en dat is de strijd tussen het goede en het kwade. En weet je, wij staan er midden in. Wij werken er zelfs aan mee! Wanneer je bij God hoort, vechten de hemelse leger aan onze zijde. En wanneer we bidden en leven met God, staan deze legers sterk en daardoor kunnen ze ons omringen en kracht geven. Daarin mogen wij ons ook sterken in de geestelijke strijd, we mogen zelf ook de wapenrusting aantrekken.

Maar het kwaad heeft ook legers die er zijn om ons te verleiden. Ze willen dat we juist dingen doen die niet bij God horen. Ze willen je bij God weghouden of wegtrekken. Ze zijn alleen maar bezig om onze aandacht op andere zaken te richten. Ze doen dat op verschillende manieren: hier in het westen geven ze ons heel veel te doen, drukte, sport, verleidingen op allerlei gebied. Zolang we maar niet aan God denken en met Zijn Woord bezig zijn. In andere delen van de wereld geven ze juist vervolging om af te schrikken en daar zijn ze bezig om via armoede mensen van God af te houden. Vergis je niet, het is een hevige strijd!

Maar wij mogen sterk staan, op onze knieën! Dit is een strijd die kan alleen op de knieën worden gewonnen. Gebed is het krachtigste wapen tegen het kwade en zo kunnen we ook alleen maar sterk staan. Wanneer je een leeg of geen gebedsleven hebt, dan sta je open aan allerlei verleidingen. Het is dan de tijd om je in de strijd te voegen en op je knieën te gaan. Strijd dan de goede strijd van het geloof. Dat is niet zomaar een loze spreuk, maar een werkelijkheid. Ook jij en ik moeten de strijd aan gaan en wij hoeven dat niet alleen te doen.

Want de uiteindelijke strijd is gestreden toen Christus de hel en de dood heeft overwonnen. En Jezus is aan onze zijde en voert de legers aan. Stel je daarom afhankelijk op, bidt en leef met God. Je kunt niet zonder Hem. Laat je niet afleiden van Hem, laat niets tussen jou en God inkomen en wees waakzaam hiervoor! Dit is een strijd op leven en dood! Wil je leven? Dan moet de strijd gevoerd worden, anders zul je sterven.


Voorwaarts christenstrijders!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten