zondag 25 december 2016

Het Kindje Jezus in je armen

Lukas 2:28 nam hij Het in zijn armen, loofde God en zei:

Simeon was een gelovige man die dicht bij God leefde. De Bijbel schrijft over hem: een man die rechtvaardig was en godvrezend en zelfs dat de Heilige Geest op hem was. Die Simeon had een openbaring van God gekregen, namelijk dat hij niet zo sterven voordat hij de Gezalfde van de Heere had gezien. Daar wachtte hij nu op, het zien van Jezus. Hij had natuurlijk geen idee hoe die eruit zo zien, maar toen de Geest van de Heere hem naar de tempel leidde wist hij het meteen: dit Kindje is de Gezalfde, de Zaligmaker en de langverwachte Messias.

En Simeon bedacht zich geen moment en nam het Kindje in zijn armen. Dat kleine Kindje van acht dagen oud, dat in de tempel kwam met Zijn ouders om besneden te worden, werd door Simeon opgetild en toen stroomde Simeon over van vreugde. Zijn hart raakte vervuld van de Geest van God en hij loofde God. Dit Kindje Jezus is een licht om de heidenen te verlichten en om het volk Israƫl te verheerlijken. Wat een bijzonder moment voor Simeon, dat hij dit mocht meemaken en wat sprak hij heerlijke dingen over dit Kind. Zijn ziel raakte vervuld van dit Kind en hij stroomde over van de liefde van God.

Vandaag hebben wij dit Kindje ook in onze armen mogen nemen. Toen we in de kerk waren, thuis het kerstevangelie hebben gelezen, al die mooie liederen hebben gezongen en zelfs wanneer we alleen maar stil waren en aan het Kindje van Kerst dachten. We mochten het Kindje in onze armen nemen, net als wanneer iemand een kindje krijgt en de mensen die op bezoek komen het even mogen vasthouden. Maar de grote vraag is: wat heb je gedaan toen het Kindje in je armen lag?

Simeon loofde God! Hij heeft een loflied gezongen over het Licht. Daar mogen wij van leren, daar mogen wij mee instemmen en God loven en danken om dit Kindje Jezus. We mogen het Kindje toezingen, neerknielen voor Hem en eerbiedig stil zijn. En wanneer wij stil zijn en ons verwonderen over het Kind, dan zal de Heilige Geest in ons werken en ons vervullen met Gods liefde. We zullen dan ook vervuld en God groot maken.

Maar je kunt het Kindje ook in je armen hebben gehad vandaag en eigenlijk wilde je er niets van weten. Je hield het vast uit fatsoen, uit nieuwsgierigheid of uit gewoonte. Wanneer dat voor jou geldt vandaag, dan mag je nog eens naar dat Kind gaan en het nog eens op je armen nemen. Kijk eens goed Wie dit is. Dit is Jezus, de Zoon van God, die voor jouw zonden is gestorven. Dit is Jezus, die neerdaalde uit de hemel vanaf Zijn troon om jou te dienen en te verlossen van de zonde. Hij gaf Zijn heerlijkheid op uit liefde voor ons. Neem nu het Kind nog eens in je armen en spreek je hart uit. Geef Hem de eer die Hij verdient, aanbid Hem omdat Hij het waard is.

Wanneer wij Jezus in onze armen nemen tijdens Kerst en daarna, en zien Wie Hij voor ons is, dan zullen we een heerlijk kerstfeest vieren. Dan mogen we knielen en Hem aanbidden. Neem jij Hem in je armen en verheerlijk je Zijn Naam?


O heerlijk Kind hier in mijn armen, het Licht dat schijnt in mijn duistere hart. Laat mij toch Uw Naam loven en prijzen, laat mij toch U liefhebben met heel mijn hart en leven zoals U het verlangt. Ik dank U Kindje, dat U voor mij bent gekomen naar deze aarde en voor mijn zonden wilde sterven. U zij geprezen, U heb ik lief, van nu aan tot in eeuwigheid. Amen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten