donderdag 17 november 2016

De schat van het geloof in God

Jesaja 33:6 Hij zal zijn de vastheid van uw tijden, een rijkdom aan heil, wijsheid en kennis; de vreze des Heeren zal een schat zijn.

De tijden van Jesaja zijn heel herkenbaar. Er zijn nog maar weinig mensen trouw aan God en ieder mens leeft voor zichzelf. Door sommigen worden nog netjes offers gebracht, word de dienst van God nog gehouden, maar uiteindelijk zonder inhoud. En de rest van het volk is van God los. Daar zijn parallellen te trekken naar onze tijd. Veel mensen leiden hun eigen leven en willen niets met God te maken hebben. Of we nu in het westen leven en de welvaart zo belangrijk is, of dat men in oosterse landen leeft en bijvoorbeeld communisme het belangrijkste is. Aan God wordt niet gedacht en Hij wordt niet gediend.

Sta je daar wel eens bij stil? Kijk je ook wel eens om je heen en dan zie je alleen maar mensen leven zonder God? Misschien sommige mensen die nog wel naar de kerk gaan, maar verder niets met God hebben? Maar ook mensen die helemaal los zijn van God? Het maakt mij wel eens bang, want wat moet er nu van ons land terecht komen? Wat zal er de komende jaren allemaal gebeuren en in wat voor tijd zullen onze kinderen opgroeien? Zal er ook hier vervolging komen tegen de christenen?

Maar juist dan mogen we ons vasthouden aan de woorden van Jesaja. Hij zal zijn de vastheid van uw tijden, een rijkdom aan heil, wijsheid en kennis. Ja, dat is onze kracht en dat is waar wij op mogen vertrouwen. God is onze vastheid, Hij heeft immers alles in de hand! Wat er ook gebeurt, Hij zal niet toelaten dat anderen ons bij Hem vandaan trekken. Hij is ook onze rijkdom aan heil, aan wijsheid en aan kennis. God geeft uitkomst in donkere tijden en Hij verlost ons uit de zonde. Hij geeft ons wijsheid waardoor we staande kunnen blijven en kennis zodat we ons niet van de wijs laten brengen. 
God geeft Zichzelf aan jou en mij.

Want Hij zegt er nog iets bij: de vreze des Heeren zal een schat zijn. Als we in God geloven en leven naar Zijn wil, de vreze des Heeren, dan zijn we rijk. Misschien niet aan de buitenkant en in aardse dingen, maar we zijn rijk vanbinnen. We hebben het kostbaarste bezit dat er bestaat. God zelf wil in ons wonen en in ons werken en wij hebben Zijn genade ontvangen, waardoor we rijk zijn.

Dan kunnen we wel eens om ons heen kijken en angstig worden. We kunnen ons afvragen in wat voor tijd onze kinderen zullen leven en of er dan nog aan God wordt gedacht. We kunnen een donkere tijd aan zien komen waar we niet precies van weten hoe ermee om te gaan. Maar juist daarom mochten we vandaag deze woorden van Jesaja lezen en de volgende opdracht meenemen.

Bid voor onze kinderen, zodat ze de kracht van Christus mogen ontvangen om sterk te blijven staan in deze wereld. Bid voor de kerk van God, zodat de Heilige Geest Zijn werk kan blijven doen door het Woord te verkondigen. Bid voor de overheid, zodat zij mogen zien dat er zonder God geen toekomst is. Bid voor de ongelovigen, zodat hun ogen geopend mogen worden en dat ze mogen zien wie Jezus Christus voor hen wil zijn.


Zo krijgen we een bemoediging, maar ook een opdracht mee vanuit Jesaja. En laten we God danken, dat Hij Zijn licht nog laat schijnen in onze harten en in deze wereld. Laten we Hem aanbidden om Zijn almacht en Zijn reddende liefde. Hij is het waard om door jou en mij gediend te worden! Wat Hem zij de heerlijkheid en de kracht tot in eeuwigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten