woensdag 2 november 2016

Van dood naar levend

Efeze 2:1 Ook u heeft Hij met Hem levend gemaakt, u die dood was door de overtredingen en de zonden.

God heeft Jezus levend gemaakt, nadat Jezus gestorven was aan het kruis. Jezus lag in het graf en God heeft Hem weer tot leven gewekt. Jezus was ook echt dood, er zat geen leven meer in Hem. In die ellendige situatie heeft Jezus gezeten, maar Hij is daar niet in gebleven. God zij dank, heeft God Hem weer tot leven gewekt en zo heeft Jezus de dood overwonnen! Als Hij in de dood was gebleven, zouden wij ook allemaal door de dood verslonden worden. Maar de dood heeft zijn kracht nu verloren. Jezus is de Overwinnaar!

Wij mensen zijn ook dood, we liggen van nature in het graf. We hebben het niet eens in de gaten, maar er is in ons geen leven. Door onze zonden en overtredingen kunnen wij voor God niet bestaan en zijn we dood. En we hebben daar zelf voor gekozen, we kunnen niemand anders daar de schuld voor geven. Nog sterker, we genieten vaak zelfs van het dood zijn. Lekker uitgaan en veel drinken, veel geld verdienen en daarvoor leven, met andere mannen of vrouwen naar bed, helemaal opgaan in je sport of hobby en zo kunnen we veel opnoemen. We leven zonder God, Hij staat niet centraal in je leven, dan ben je dood. Ben jij ook dood? Leef jij ook als een dode?

Maar er is goed nieuws, want Christus is uit de dood opgestaan! En God maakt Zijn kinderen levend met Hem! Dat is het beste nieuws dat ooit op aarde heeft geklonken. Hoe je ook in de dood leeft, je kunt tot leven gewekt worden door God! Dat doe je niet zelf, dat kun je en wil je niet eens. Maar God wil je met Christus tot leven wekken. Alsof je altijd zonder adem hebt geleefd en nu ineens adem krijgt. Je krijgt zuurstof van Christus! Heerlijke, zuivere lucht om te leven!

Als je dan deze tekst weer leest, dan wordt je vervuld met blijdschap en verlangen. Blijdschap om wat Christus voor je heeft gedaan en dat God je met Hem weer levend heeft gemaakt. Ik word dankbaar naar God, dat Hij dit voor mij heeft gedaan. Ik was dood, door mijn overtredingen en zonde, maar Hij heeft me leven ingeblazen. Wat een heerlijke God! En dan krijg ik ook het verlangen om naar Zijn wil te leven. Ik wil niet meer in de dood leven, sterker nog: ik wil helemaal niets meer met die dood te maken hebben. Dat is wel een gevecht, maar ook daar krijgen we hulp van de Heilige Geest.

Misschien leef jij nog in de dood? Dan is het nu de tijd om je over te geven, God wil je uit de dood opwekken! Geef je over aan Zijn liefde en ook Christus werk is dan voor jou. In de dood vind je niets, het is uiteindelijk alleen maar leegte. Een diepe leegte in je ziel! Jezus is ook voor jou gestorven! Of heeft Hij Zich niet voor jou uit de dood opgewekt? Is het niet aan jou besteed? Ga dat maar eens aan Hem vertellen.

Maar het kan ook zijn dat je je leven aan Hem hebt gegeven. Leg dan eens je leven voor de spiegel van God Woord. Ben je daadwerkelijk levend? Leef je door en voor Christus? Leef je alleen vanuit Zijn zuurstof? Of heb je ook de dood nodig om je gelukkig te voelen? Kun je geen afstand van de dood nemen? Het kan je dood betekenen! Sta op, open je mond en laat Christus je longen volblazen en keer je af van de dood!


Het is niet altijd makkelijk om in Christus te leven, maar je bent wel levend! Het kost soms moeite en pijn, maar Zijn liefde neemt die pijn weg. Zijn liefde vervult je helemaal en wanneer je dat ervaart wil je niet anders meer. Want het Leven geeft je echt leven! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten