zondag 15 februari 2015

Als de berg Sion

Psalm 125:1 Een pelgrimslied, Wie op de Heere vertrouwen, zijn als de berg Sion, die niet wankelt, maar voor altijd blijft.
Er zijn mensen op wie je kunt vertrouwen, maar of je altijd zeker weet dat het altijd goed komt is niet het geval. Je kunt veel vertrouwen in iemand hebben, maar toch kan het vertrouwen beschaamd worden. Dat kan in verschillende situaties naar voren komen en je kunt zelf wel invullen welke situaties dat bij jou zo is. Je voelde je misschien teleurgesteld, want je vertrouwde diegene nog zo. Een mens kan ons vertrouwen beschamen, maar God niet!
Psalm 125 is een pelgrimslied, een lied voor mensen die onderweg zijn naar een heilige plaats, voor mensen die onderweg zijn naar een eeuwig leven met God. Het is dus niet voor Jan en allemaal geschreven, maar voor kinderen van God. Er wordt ze een hart onder de riem gestoken, ze worden bemoedigd en er wordt ze moed in gepraat. Je hoeft niet bij de pakken neer te zitten als christen, maar je mag sterk staan. God is bij je!
God is Degene die wij kunnen vertrouwen, Hij zal ons nooit laten vallen. Wel kunnen er situaties zijn die niet gaan zoals wij zouden willen of dachten dat het zou gaan. De dagen dat je je zwak voelt, dat je bedrijf niet lekker draait, dat je thuis problemen hebt, dat je het geloof moeilijk vindt, dat je ruzie hebt, dat je je bedrogen voelt. De dagen dat het lijkt of niets lukt, we hebben ze allemaal wel eens. Maar op wie vertrouwde je die dagen?
Wie vertrouwen op de Heer, zijn als de berg Sion. Als je op God vertrouwt, in moeilijk maar ook in de goede tijden, dan ben je al de berg Sion. Je bent onverzettelijk, ondanks dat er van alles kan gebeuren. Je staat stevig in je schoenen, want je weet dat je op God kunt vertrouwen. Hij staat naast je. Je bent dan als de berg Sion, de berg van de Heere. Dat is niet zomaar een berg, maar een heilige berg. De berg van God, je bent een berg in God als je op Hem vertrouwt.
God heeft Christus gegeven om voor ons te sterven en vanuit Christus krijgen we kracht en moed. Door het werk van Christus mogen we sterk staan, we hoeven niet meer te wankelen of te twijfelen. Het is niet de vraag of Hij wel bij je is. Nee, je mag het zeker weten en bij Hem is ook kracht en leven te vinden. Elke dag nieuwe kracht en inspiratie. In Hem sta je sterk en weet je ondanks dat er van alles kan gebeuren dat Hij er voor je is. Christus is Sion en wij mogen op Hem bouwen en daardoor net zo sterk staan. Niet door onszelf, maar door Hem alleen!
Als je dan kijkt naar de machtige bergen in Oostenrijk of Zwitserland en je ziet hoe stevig die staan, dan mogen wij met goede moed in het leven staan. We hoeven niet te wankelen, dat doen die bergen immers ook niet. De top is dun, maar het voetstuk is breed en sterk. Christus is het fundament van elke berg in Hem, van elk mens in Hem.
Dank U Heere Jezus, dat wij sterk mogen staan in U. we vertrouwen op U en daardoor zijn we zo sterk als een berg. U zegt het zelf in Uw Woord en geef toch dat we het ook volledig van U verwachten. Dat we ons leven mogen bouwen in U, met U als Fundament. U bent machtig, dank U daarvoor!

1 opmerking: