maandag 9 februari 2015

Kom zoals je bent, maar blijf niet zo

Romeinen 6:19 Ik spreek op menselijke wijze vanwege de zwakheid van uw vlees. Want zoals u uw leden beschikbaar gesteld hebt ten dienste van de onreinheid en van de ene wetteloosheid tot de andere wetteloosheid, stel zo nu uw leden beschikbaar ten dienste van de gerechtigheid, tot heiliging.

Iedereen mag komen bij Christus, er is niemand uitgezonderd. Er is plaats voor velen, ja er is plaats voor iedereen! Dat is echt geweldig nieuws en iedereen mag en moet het horen. Dat is het Evangelie dat elk mens nodig heeft tot zaligheid. Jezus is gekomen voor de grootste van de zondaren, er is niemand uitgezonderd. Het maakt helemaal niet uit wat je hebt misdaan, je zonde kan nooit zo groot zijn dat er geen vergeving voor te ontvangen is. Belijd je zonden aan Hem, leg ze voor het kruis en ze zullen vergeven worden! Je mag dan kind zijn van Hem!

Maar er is nog meer goed nieuws! Je hoeft niet in je oude leven te blijven, je mag een nieuw leven ontvangen. Voordat je een kind van God bent, ben je slaaf van de zonde. De zonde, oftewel de duivel, heeft de macht over je. Hij is de baas in je hart en hij laat je niet gauw los. De zonde heeft een sterke greep en daar kunnen wij vanuit onszelf niet uitkomen. Dat leven is een leven zonder inhoud, denk maar eens terug aan de tijd dat je Christus nog niet kende; waar leefde je toen voor? Misschien is Christus nu nog jouw Verlosser niet, bedenk ook dan waar je voor leeft! Wat is het doel van je leven? Je mag komen bij Hem, zodat je tot Zijn eer mag leven! Dan heb je pas een doel in het leven, het eeuwige leven.

Als je bij Hem mag horen, dan hoef je geen slaaf meer te zijn van de zonde. Nee, je mag leven tot Zijn eer. Je mag leven uit gehoorzaamheid aan God en Zijn geboden. Hij vertelt ons van Zijn liefde en die liefde brengt ons steeds dichter bij Hem! Maar daar kunnen zonden tussenin staan. Misschien ook wel bij jou! Vraag God om inzicht hierin en vraag Hem om je ogen te openen zodat je mag zien wat er tussen jou en God instaat. Je bent immers Zijn kind! Dan wil je toch niet dat er iets tussen jullie in staat?

We mogen leven ten dienste van de gerechtigheid zegt Paulus. Dat betekent een afhankelijk leven, een leven die ten dienste staat aan Christus. Hij wil ons heiligen, steeds meer apart zetten tot Zijn eer. Dat kan niet als we in de zonde leven, maar door Zijn hand kunnen we daaruit worden geleid. Je denkt misschien wat een zware woorden allemaal, maar Paulus schrijft het ook hard: je bent slaaf! Of je was slaaf! Leef nu voor de Koning!


Jezus Christus is de Koning waar je voor mag leven. Hij heeft Zijn leven gegeven tot eer van Zijn Vader en om ons te redden. Dat was niet alleen een klein beetje, of alleen het deel dat Hij genoeg vond. Nee, het was heel Zijn leven. Hij is gestorven! Maar ook weer op gestaan, in een nieuw Godzalig leven. Jij mag ook opstaan in een nieuw Godzalig leven, door Hem! Dat gaat met vallen en opstaan, het kost strijd, moeite en verdriet! Maar de beloning is een eeuwig zalig leven bij Hem! Halleluja, wat een heerlijke God hebben wij! Hij is de GROTE KONING, Hij wil gediend worden en wij hebben het voorrecht Hem te dienen en te eren en te prijzen! Wat doe jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten