dinsdag 16 december 2014

Anders dan je denkt

Anders dan je denkt

Handelingen 4:11 Deze Jezus is de steen die door u, de bouwers, veracht werd, maar Die de hoeksteen geworden is.

Er was eens iemand die het huis van zijn oma had geërfd. Hij was de zolder aan het opruimen en eigenlijk alles gooide hij weg. Het was toch allemaal maar rommel. Het zat onder het stof en het stonk allemaal verschrikkelijk. Zo vond hij ook een oud schilderij, maar het was niet echt zijn smaak. Hij vond het maar niets en hij zet dit schilderij ook bij het grofvuil. Weg met die rommel, het is toch niets waard. Een paar jaar later loopt dezelfde man in het Rijksmuseum en tot zijn grote verbazing ziet hij iets aan de muur hangen. Hij kan zijn ogen niet geloven. Dit stuk rommel dat hij jaren geleden had weggegooid hangt nu hier en is een van de pronkstukken van het museum.

Dit is eigenlijk zoals het met de Here Jezus is gegaan in de tijd dat Hij op aarde was. Het pronkstuk van de wereld, de Zaligmaker waar iedereen in Israël al duizenden jaren naar uitkeek, liep gewoon rond in hun midden. Maar veel mensen zagen het niet, of wilden het niet zien. De Zaligmaker werd niet gezien als een Verlosser, maar als een leugenaar, als iets dat niets waard is. Een waardeloze bedrieger. De Farizeeën namen aanstoot aan Hem. Ze verachtten Hem en wilden niets met Hem te maken hebben. Dat stuk vuil dat at bij hoeren en tollenaars. Bah! Hoe durft Hij te zeggen dat Hij de Zoon van God is? Hij moet gedood worden!

Toch werd Jezus een pronkstuk. Hij was een verachte steen, maar werd de belangrijkste. De hoop van de wereld is Hij! Hij is de hoeksteen van de wereld, want als Hij er niet zou zijn geweest dan was er geen hoop meer en zou er niets meer bestaan. Hij heeft ervoor gezorgd dat de mensen zalig kunnen worden. Hij is de Zaligmaker en Hij wil niets anders doen dan mensen zalig maken. Hij wil er voor ze zijn. Stefanus laat de farizeeën zien wat ze bij het oud vuil hebben gedaan. Ze hebben Jezus uitgespuugd en Hem een verachtelijke dood laten sterven. Maar Hij heeft daar gehangen aan het kruis als HET pronkstuk. Hij heeft daar de zonden gedragen zodat wij voor eeuwig bij Hem kunnen zijn. Iets wat meer kostbaar is dan dit is er niet.

Heeft Hij daar ook voor jou gehangen? Dat is toch wel een diepe liefde, of niet dan. Hij wilde voor jou aan het verachte kruis, ja zelfs tot in de hel en er is niets wat jij daar zelf aan toe kunt voegen. Wij mensen denken ook vaak dat we er zelf iets aan toe moeten voegen. Goed leven of zonden niet doen, nee daar draait het niet om. Christus is voor jou gestorven en jij hebt er niets voor gedaan. Hij is de Hoeksteen, Hij is het pronkstuk. Als je daar bij stil staat, dan wil je toch zo dicht mogelijk altijd bij Hem zijn. Hij die alles voor jou over heeft!

Heb je nog niet geaccepteerd dat Hij voor jou is gestorven? Dan is nu het moment daar! Aanbid dit Pronkstuk van de hemel en belijd je zonden. Vertel Hem dat je Hem nodig hebt, want dat hebben we allemaal, keer op keer. Hij wil je dan optillen en in Zijn armen nemen om voor je te zorgen. Hij wil ook van jou een pronkstuk maken, zodat Hij iedereen kan laten zien, kijk ook voor hem/haar ben ik gestorven. Dan mag je stralen tot Zijn eer!


Lieve Here Jezus, ik dank U voor Uw verlossende werk. U bent het Pronkstuk van de hele wereld. Er is niets mooiers dan U. Stefanus zag U zitten aan de Rechterhand van de Vader en Here, dat mogen wij straks ook! Het blijde vooruitzicht dat mij streelt.. 

1 opmerking: