woensdag 31 december 2014

And if we win, we praise Him and if we lose, we praise Him

Alfa en Omega

Openbaring 22:13 Ik ben de Alfa, en de Omega, het Begin en het Einde, de Eerste en de Laatste.

Het jaar is weer voorbij en we kijken terug op weer een jaar. Er is van alles gebeurd het afgelopen jaar. Van vreugdevolle zaken tot verdrietige, van spanning tot rust, van ziekte en gezondheid. Iedereen heeft een ander jaar achter de rug. Ieder jaar heeft ook weer zijn eigen gebeurtenissen en ieder jaar staat weer als schakel in een jaar van alle levensjaren. Ieder jaar heeft een begin en een eind. Hoe was jouw jaar?

God stond op 1 januari aan het begin van het jaar en ook vandaag op 31 december staat Hij aan het eind van het jaar. God is de Alfa en de Omega, Hij is het Begin en het Einde. Hij is het Begin van het jaar, maar ook van ieders leven. Hij is het Begin van de wereld, het Begin van alles. Maar Hij is ook het einde van alles, buiten Hem is er niets. Als je dat eens op je laat inwerken, dan is Gods toch iets bijzonders? Hij is vol majesteit, Hij is de Almachtige.

Als je terugkijkt op dit jaar dan kan er verdriet zijn geweest of blijdschap. In beiden was God aanwezig. Misschien heb je veel hoogtepunten bereikt het afgelopen jaar, maar het kan ook zijn dat je het dieptepunt in je leven hebt gehad. Er zijn dierbaren overleden, dan staat dit jaar voor altijd in je geheugen gegrift. Maar je mag weten dat God er bij was. God was bij zowel je blijde als je verdrietige momenten. Hij heeft je gedragen toen het moeilijk was en heeft je geholpen bij de hoogtepunten. God is het hele jaar door bij je geweest!

Ook is het een jaar geweest waarin je het Evangelie weer mocht horen. God heeft Zijn Woord beschikbaar gesteld, zodat wij Hem beter mochten leren kennen. Wat hebben we met dat Woord gedaan? Zijn liefde voor ons is zo groot dat Hij Zijn Woord niet uit ons midden heeft weggenomen, terwijl er zoveel mensen zijn die zonder Bijbel moeten leven. Maar ook naar hen heeft God omgezien, Hij werkt door Zijn Geest ook in die landen waar de Bijbel verboden is.

Ook dit jaar mochten we steeds weer horen van de liefde van Christus. Hij die elk mens zo lief heeft dat Hij Zijn leven voor ze heeft gegeven. Christus liefde was dit jaar ook weer volop aanwezig en die heeft Hij willen uitdelen. Heb je die liefde aanvaard? Christus wil ons leiden in ons leven, ook in het nieuwe jaar. Ieder moment dat we leven is tijd dat we Hem meer mogen leren kennen en Zijn diepe liefde mogen ervaren. Met Hem was het afgelopen jaar een gezegend jaar, zonder Hem een verloren jaar.

Nu stappen we in het nieuwe jaar, een jaar waarvan we niet weten wat ons staat te wachten. Het kan een blij jaar worden met veel mooie dingen, het kan ook zijn dat er verdrietige dingen gebeuren. Dat kan allemaal invloed hebben op ons, maar ook in het nieuwe jaar mag er Eén centraal staan: Jezus Christus. Als Hij in het komende jaar bij je is, als je Hem centraal stelt, dan is het jaar nu al geslaagd. Wat er dan ook gebeurd: Hij is bij je. Dat is een goed begin, maar dan zal het jaar ook een goed einde hebben.

Laten we ook in 2015 als motto houden: And if we win, we praise Him and if we lose, we praise Him. Dan staat het prijzen van God centraal en dan zullen we altijd winnen. We zullen uiteindelijk overwinnen! Dan staat ons te wachten: een wit gewaad en voor eeuwig bij de Allerhoogste te zijn. Halleluja!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten