donderdag 1 januari 2015

schijnen als kristal

Als kristal mag je schijnen

Handelingen 2:47 en zij loofden God en vonden genade bij heel het volk. En de Heere voegde dagelijks mensen die zalig werden, aan de gemeente toe.

Sommige mensen hebben een hele verzameling kristal. Het ziet er prachtig uit en het is kostbaar. Maar heb je al eens een kristal gezien waar met licht op werd geschenen? Als je de kans krijgt moet je dat eens doen. Het effect is dat het licht verschillende kanten uitschiet en er verschillende kleuren ontstaan. Het is zo bijzonder om dat te zien. Zo kunnen we de tekst van vandaag lezen.

Het waren de eerste christenen waar de tekst over gaat. Mensen die bekeerd werden op de pinksterdag of de dagen erna. Ze raakten vervuld van de Heilige Geest en Die deed mooie dingen in de mensen. Ze leefden samen en zorgden voor elkaar. Ze braken het brood samen, ze vierden dus het Heilig Avondmaal en kwamen samen in de kerk. Maar ze loofden ook God en deden dat waar de andere mensen bij waren. Ze hielden niet hun mond of voelden zich ongemakkelijk, nee ze spraken over God en aanbaden Hem! Wat zal het heerlijk zijn geweest om bij die groep te mogen horen.

Wij mogen ook op de manier God loven, wij mogen Hem loven in het midden van het volk. Wij mogen Christus laten schijnen in de wereld en zo andere mensen bereiken, zodat ook zij God mogen leren kennen. Als wij Christus in ons laten schijnen, dan zijn we net als een kristal. Het licht valt alle kanten op en mensen zullen bewonderend ernaar kijken. Niet naar ons mens-zijn, maar naar het geloven en het schitteren van Christus. Doen we dat niet veel te weinig?

We kunnen zelf de oorzaak ervan zijn, we kunnen zo bezig zijn met andere dingen dat het schitteren van Christus wegvalt. We kunnen juist met het volk meegaan in hetzelfde leven, we kunnen misschien zelfs voorop lopen en het dan ook nog prima vinden. Heb jij dingen die Christus in de weg staan? Doe ze weg door gebed, de Geest wil je daarbij helpen. Leef niet zoals de wereld, maar wees anders. Luister andere muziek, kijk andere films, bezoek andere gelegenheden, ga anders met je collega’s om, sta anders in je werk, doe anders in de kerk. Uit liefde voor Christus.

En als wij dan Christus uitstralen, dan zal het volk dat goed vinden. Van twee walletjes eten, dat begrijpen ze niet. Maar vol voor het Evangelie leven en uit liefde voor Christus en de naaste leven, dat kunnen ze waarderen en dan zal God mensen toevoegen aan de gemeente.

Christus die schittert in ons, dat is het mooiste, het heerlijkste, het warmste en bijzonderste wat een mens kan meemaken. Niets kan daar tegenop. Hij, de grote Messias, wil ons vervullen met Zijn liefde en die liefde is wonderlijk groot en zo intens, daar zijn geen woorden voor. Heb jij Hem ook zo lief gekregen? Schittert Hij zo in jou leven?


Stralend mogen wij ons geloof vertalen, in onze inzet en in onze liefde. Dank U daarvoor Heere God! U wilt ons liefde geven en wij mogen die doorgeven. Wij mogen Uw handen en voeten zijn op deze aarde en Uw Evangelie van redding en genade doorgeven! Laat ons zo leven in Uw dienst zodat U geprezen en aanbeden wordt. 

1 opmerking: