vrijdag 23 januari 2015

De aanslag

Genesis 3:4 Toen zei de slang tegen de vrouw: U zult zeker niet sterven.

9/11 is een datum die nooit meer zal worden vergeten. De dag van de grote aanslag op de Verenigde Staten, een verschrikkelijke gebeurtenis waarbij veel mensen zijn omgekomen. Een ziek brein heeft het op deze manier uitgedacht en andere mensen voor zich gewonnen en zo bespeeld dat ze ook de daad nog uitvoerden en zo een grote verwoesting aanbrachten in Amerika. Iedereen in rouw en iedereen in verdriet, dit had niet mogen gebeuren. Dit drama mag nooit meer vergeten worden.

6000 jaar geleden gebeurde het ook al, een verschrikkelijke aanslag op de schepping van God. Alles was mooi en prachtig geschapen en God had de mens gemaakt naar Zijn beeld. Maar er was ook al kwaad ontstaan in de hemel en dat verschrikkelijke kwaad heeft een voltreffer behaald met een aanslag op de mens. De mens heeft het voor waar aangenomen dat het niet zou sterven als het van de vrucht zou eten en dat het net als God zou worden. Een drama, een verschrikkelijke gebeurtenis die fataal is voor het vervolg van de mensheid.

God keert zich tot Adam en Eva en Hij roept ze. Hij weet wat ze hebben gedaan en wat er is gebeurd, het ergste wat de mens kon doen is gebeurd. Het heeft zich tegen God gekeerd, maar God keert Zich niet tegen de mens. Hij zoekt ze op, gelijk al nadat het fout is gegaan. Hij belooft aan de mens dat er verlossing zal komen, het kwaad heeft een tik uitgedeeld maar zal niet winnen. Hij straft de slang en vertelt hem dat zijn kop vermorzelt zal worden. Jezus zal komen, Gods eigen Zoon, en Hij zal de duivel en alles wat erbij hoort verslaan!

Die gebeurtenis in het begin van de mensheid snijdt diepe wonden. Het heeft in de geschiedenis al veel kwaad verricht en ook als je nu om je heen kijkt zie je het nog. Het is verschrikkelijk en we kunnen er niet omheen. Het kwaad, de zonde is nog heel veel aanwezig in de wereld, ja zelfs in elk mens. Sommige mensen willen niets van zonde weten, ze hebben geen zonde meer. Wel, elke keer als ik zeg dat ik geen zonde heb doe ik Jezus tekort. Hij is voor mijn zonden gestorven en wij hebben elke dag weer vergeving nodig en dan mogen we bidden zoals Jezus ons heeft geleerd: vergeef ons onze zonden.

Christus heeft die vergeving gegeven en  Hij wast ons vrij van onze zonden, Hij geeft ons een nieuw hart. Ook heeft Hij zijn Geest gegeven om ons een nieuw leven te geven, zodat we steeds meer op Hem mogen lijken. Dat is toch heerlijk ,dat we meer en meer Hem mogen leren kennen en naar Zijn beeld gaan leven. Het boze dat in ons zit, (zijn wij beter dan Adam?) blijft in ons vechten, maar kan uiteindelijk niet op tegen het bloed van Christus. Elke zonde die aan God wordt beleden zal vergeven worden!


Dat is het antwoord van God, vergeving van zonden! Hij wil of heeft ons tot Zijn kinderen aangenomen en wil ons steeds witter wassen. Elke zonde die we doen, of goede dingen die we laten, mogen we bij Hem brengen en Hij zal ze vergeven. Elke dag weer mag je bij Hem komen met al je tekortkomingen en al je strijd in dit leven. God is genadig en Hij is de Koning! Hij heeft alle macht en heeft die op Golgotha getoond en straks zullen we die God in al Zijn heerlijkheid ontmoeten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten