donderdag 8 januari 2015

leid ons niet in verzoeking

Mattheus 6: 13a En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze.
Elke keer weer werd hij maar uitgedaagd. Toe dan, het is zo leuk en je zult echt een kick ervaren. De jongens om hem heen wilden elke keer dat hij dat elastiekje op de leraar schoot of ze lieten hem hun sigaretten stelen. Dat gaf steeds weer een kick en hij bleef eraan meedoen. Eigenlijk voelde het niet goed allemaal en het leverde ook nog straf op. Maar steeds weer zocht hij toch die jongens op en steeds weer deed hij wat ze wilden. Die jongens hadden absoluut niet het beste met hem voor, maar ze wilden dat hij betrapt zou worden en straf krijgen. Dan pas kregen zij een kick.
Dit is in het kort wat bedoelt wordt met verzoeking. De duivel, de vijand van God heeft een bepaalde macht over ons. Hij haalt ons steeds over om dingen te doen die tegen God en Zijn gebod ingaan. Hij kan het zo mooi brengen: ach, die muziek dat kan toch geen kwaad of een drankje extra dat maakt toch ook niet uit. Het kan ook op een andere manier: laat al die mensen maar zien hoe goed je bent. Hij weet precies hoe hij jou moet krijgen en je over te halen om dingen te doen die God niet wil.
Als we God vragen om ons niet in verzoeking te leiden, dan vraag je Hem of hij de verzoeking wil wegnemen. Maar daar zit ook aan vast, wat doe je zelf? Zoek je het steeds weer op? Laat je je verzoeken en dus tegen God ingaan? Waar ligt jou zwakke plek? Wil je daarmee aan de slag gaan? Als een voetballer iets heeft wat hij niet zo goed beheerst, dan gaat hij trainen. Train jij jezelf ook op het gebied van de zwakke plekken? Of zoek je ze juist op? Als je bidt leid ons niet in verzoeking probeer hier dan zelf ook sterk in te staan, met Zijn hulp.
Want er staat namelijk nog iets achter: maar verlos ons van de boze. Er is dus Iemand de sterker is dan de boze. Wij zijn zwakke nietige mensjes die niet stand kunnen houden. Maar met Gods hulp kun je verlost worden van de boze. Hij wil je helpen.
Christus heeft de boze namelijk verslagen en Hij heeft voor jou de strijd gewonnen. Hij heeft de boze de kop vermorzeld. Hij gaat nog rond hoor, de boze, maar Hij weet dat de strijd beslist is in het voordeel van Christus. Daar mag je op vertrouwen en van daaruit mag je leven. Christus heeft de duivel aan banden gelegd, maar nog niet helemaal het zwijgen op gelegd. De duivel probeert van alles om ons bij God weg te trekken, maar hij weet ook dat de strijd al is verloren.
Ga naar Christus en laat Hem je helpen bij je strijd tegen de duivel en je zonden. Hij wil je bijstaan en voor je strijden. Hij wil je leiden. Maar let op, het gaat je dingen kosten. De genade van Christus in voor niets, maar de kosten kunnen aardig oplopen. Je gaat de strijd voeren tegen de satan met Zijn hulp. Dat is een moeilijke, maar ook een mooie strijd want Hij vecht naast je.
Misschien merk je helemaal niets van die strijd. Dan wil ik je oproepen om het Woord te gaan lezen en je op God te richten. Als je nergens last van hebt en geen zonden doet, dan heb je immers ook geen vergeving nodig en geen verlossing. Bekijk je leven in Gods perspectief en ga naar Hem, dan kun je ook de strijd aan tegen je verkeerde ik.
Voorwaarts christenstrijders! Christus heeft gestreden en de overwinning behaald. Het duurt niet lang meer voordat Hij terugkomt! Strijd daarom de goede strijd met een biddend hart. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze! U hebt overwonnen o heerlijke Christus!

1 opmerking:

  1. Ik voel me van binnen zo zwak. Verzoekingen heb ik niet altijd door. Gelukkig mag ik schuilen bij Christus.

    BeantwoordenVerwijderen