dinsdag 27 januari 2015

Kracht door Christus

Markus 5:30 En meteen toen Jezus merkte dat er kracht van Hem uitgegaan was, keerde Hij Zich om in de menigte en zei: We heeft Mijn kleren aangeraakt.
De vrouw die bloed vloeide raakte Jezus aan. Ze was ziek en niemand kon haar helpen. Het was druk om Jezus heen en Hij werd vaak aangeraakt, maar nu voelde Hij kracht uit Zich gaan. Er stroomde kracht van Christus over naar de vrouw en ze werd genezen, op hetzelfde moment. Er was geen twijfel mogelijk want het bloed stopte direct met stromen. Wat een geweldige kracht gaat er uit van Christus en wat is het een genade dat wij ook die kracht mogen ontvangen.
Christus wil die kracht aan ons allemaal geven. Hij wil het uitdelen aan iedereen die erom vraagt. Die kracht krijg je niet door alleen maar naar de kerk te gaan, maar die kracht krijg je als je Christus erom vraagt. Het was erg druk om Jezus heen, zoals al eerder gezegd en toch voelde niet iedereen die Hem aanraakte die kracht. Waarom niet? Het gaat om de intentie van Hem aanraken, je moet die kracht willen ontvangen. Als je alleen maar in de kerk zit of uit je Bijbel leest uit gewoonte, dan zul je die kracht niet ervaren. Je mag Christus vragen om Zijn kracht en dan zal Hij die geven.
Hij weet immers wat wij nodig hebben! Hij wist dat deze vrouw kracht nodig had om genezen te worden en dat gebeurde dan ook. Die vrouw vroeg Jezus niet om genezing met mooie woorden of een hoop gedoe. Nee, ze wilde Hem alleen maar aanraken, dat was genoeg. De rest laat ze aan Christus over, want Hij deelt uit! Wij hebben die kracht niet van onszelf, maar ontvangen die van Hem!
Die kracht van Christus is niet alleen voor zieke mensen, maar ook voor mensen met verdriet of pijn. Innerlijk pijn van het verlies van een dierbare of psychische problemen waar een mens al langer last van kan hebben. Christus is degene die dan kracht kan geven om erdoorheen te komen. Nee, niet dat vervolgens alle problemen naast je neer vallen, maar wel om de problemen te dragen. Hij kent ons en als wij tot Hem komen, dan staat Hij al klaar om ons Zijn kracht te geven. Daar hoef je niet aan te twijfelen.
Jezus geeft ook kracht om stand te houden in het geloof. Misschien heb je wel eens twijfel of val je voor je verleidingen. Dan is ook Christus er voor je. Allereerst om je te vergeving, want in Zijn vergevende bloed is kracht om zonden weg te doen. Kracht om niet alleen te vergeven, maar je ook te helpen de strijd ermee aan te gaan. Hij deelt die kracht uit, om niet. Het is niet zo dat net als bij die vrouw alles in een keer gelijk over is. Het zal meestal een proces zijn waarin je sterker wordt. Maar je moet Hem er wel om vragen! Dan zál Hij het geven, daar mag je zeker van zijn.
Weet je wie je laat twijfelen aan je geloof? Satan. Hij wil dat je onzeker bent over je redding, want je wordt dan een makkelijke prooi. Christus daarentegen wil je zekerheid geven, want Hij geeft je de kracht. Door Hem ben je zalig, niet door jezelf. Dus je hoeft niet te twijfelen!
Daar is kracht, kracht, wonderbare kracht in het bloed van het Lam! Dank U Heere Jezus voor de kracht die U ons wilt geven. Wij verdienen het niet, maar mogen toch ontvangen. Wat een liefde, want een genade van U. Ik aanbid U Heer, met heel mijn hart, ik aanbid U Heer met heel mijn verstand, want U bent mijn Heer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten