dinsdag 13 januari 2015

Dienstknechten van de Heere

Openbaring 22:4 en zullen Zijn aangezicht zien, en Zijn Naam zal op hun voorhoofd zijn.

Weet je voor wie de bovenstaande tekst geldt? Het staat in de tekst ervoor: voor Zijn dienstknechten. Wie zijn de dienstknechten van de Heere? Je zou natuurlijk kennen zeggen: de engelen, en inderdaad de engelen zijn ook dienstknechten van God. Het zijn gewillige Geesten die de wil van God doen. Een voorbeeld voor ons, alles over hebben voor de grote Koning!

Maar de dienstknechten die hier worden bedoeld zijn de mensen die God hebben leren kennen en Jezus Christus hebben aangenomen als Verlosser. Het zijn niet alle mensen, zoals sommige mensen wel eens zeggen. Ze beweren dat God iedereen uiteindelijk zalig maakt, nee het zijn de mensen die in Hem geloven. Dat is de basis en de enige weg tot behoud: Jezus Christus.

Maar toch doet mij dat woord dienstknecht nog iets bovendrijven. Een dienstknecht staat in dienst van God, ze doen de wil van God en hebben alles voor God over. Dat hoort dus klaarblijkelijk bij het zalig zijn. Zalig zijn en dienstknecht zijn is niet van elkaar los te koppelen. Wij mogen dienstbaar zijn aan die grote Koning en dat is een grote eer. Vroeger was het ook een eer om ridder te zijn van een heer of een koning. Als je bij een bepaalde koning ridder mocht zijn, dan had je het ver geschopt en dan was je belangrijk. Zo is het ook bij God, het is een eer om in Zijn dienst te leven en voor het Koninkrijk ben jij ook belangrijk. Belangrijk door dienstbaar te zijn en te vechten voor die Koning en alles voor Hem over te hebben. Eigenlijk mag je een ridder zijn, met de Bijbel in je hand.

Het vooruitzicht van een dienstknecht is spectaculair! Wij mogen Gods aangezicht zien! Ik kan me niet voorstellen dat er een mooier gezicht is dan dat. Gods aangezicht, als ik zie naar alles wat God heeft gemaakt en hoe bijzonder dat allemaal is, dan zal Zijn aangezicht nog vele malen mooier zijn. Wat een vooruitzicht! Ik krijg er een kriebel van in mijn buik, jij ook?

Maar dan staat er nog iets: Zijn Naam zal op hun voorhoofd zijn. De ridders van vroeger droegen het wapen van de koning. Dan bedoel ik natuurlijk niet het zwaard, maar het symbool. Dat betekende dat ze bij die koning hoorden en iedereen kon dat zien. Zo is dat teken ook van Christus, alleen dan nog vele malen sterker. Als je die Naam mag dragen dan weet je dat je bent gered, je mag straks voor eeuwig bij Hem wonen. Worden zoals je bent bedoeld, levend met God in een onverstoorde relatie.

Dat is waar wij hier op aarde naartoe leven, dat is ons doel! Dan mogen wij nu als ridders leven uit Zijn genade. We mogen het wapen nu al dragen, al zal dat nog niet volmaakt zijn. Toch is het werk van Christus al wel volmaakt en dat is de basis immers! Wil jij ook graag als ridder leven voor God? Heb jij ook dat verlangen om Hem steeds beter te leren kennen? Je mag leven voor God in je gezin, op je werk, in de kerk en op alle plaatsen waar je bent of komt. Niet vanuit jezelf, maar vanuit Christus.


Daar zal ik mijn Heer ontmoeten, luist’ren naar Zijn liefdestem. Daar geen rouw meer en geen tranen, in het Nieuw Jeruzalem! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten