vrijdag 9 januari 2015

Overwinning

Mattheus 6:13b Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, tot in eeuwigheid. Amen
Het is zover! Het Koninkrijk is van God. Er zijn weet ik veel hoeveel koningen, keizers en heersers geweest die het hebben geprobeerd. Allemaal een drang om het koninkrijk op aarde in te nemen. Vele oorlogen zijn er gestreden en vele onschuldige mensen zijn gestorven. Karel V is een heel eind gekomen door een groot deel van Europa te veroveren, ook de Romeinen zijn een heel eind gekomen en de Duitsers hebben het geprobeerd. Het is ze allemaal niet gelukt. Uiteindelijk zijn al die rijken uit elkaar gevallen en sommigen bestaan helemaal niet meer.
Dan is het Koninkrijk van God wel anders. Het is ontstaan nadat Christus de strijd heeft gestreden. Hij is aan het kruis van Golgotha gestorven en naar de hel gegaan om daar de duivel te overwinnen. Hij heeft de straf betaald. Hier sneuvelen geen onschuldige mensen, maar hier is de Onschuldige voor de schuldigen gestorven. Een Koninkrijk dat nooit vergaat en nooit uit elkaar valt. Christus bouwt Zijn Koninkrijk. Wil jij daar ook bij horen? Je mag je bij Hem aansluiten, omdat je schuldig bent. Hij nodigt je uit om bij Hem te komen en deel uit te maken van Zijn Koninkrijk.
Ook de kracht is van God. God geeft de kracht voor alles. Misschien zit je op dit moment in de put, bij Hem is kracht te krijgen. Misschien voel je je slap of ben je ziek, bij Hem is kracht te krijgen. Dat is geen kracht die op raakt, maar een kracht die altijd in je wil blijven. God wil die kracht aan je geven bij alles waarin je het nodig hebt. Vraag Hem erom, elke dag, elk moment. Vertel Hem dat je Hem en Zijn kracht nodig hebt, want zonder Hem kun je niet leven. Dan kun je de strijd niet winnen. Hij wil je helpen.
En dan is daar de heerlijkheid. Ook dat is van God. Nergens is het beter vertoeven dan bij Hem. Bij Hem ben je veilig en beschermd. Bij Hem is rust te vinden en kracht om door te gaan. Bij Hem is liefde, geduld, zorgzaamheid, vrede, een warme plek, een troostende hand, een aanstekelijke lach en een ongelofelijke vreugde. Bij Hem is het heerlijk. Van die heerlijkheid wil je toch ook deel uitmaken?
En dat alles duurt tot in eeuwigheid. God is er altijd al en zal er altijd blijven. Waar wij hier op aarde mee bezig zijn is maar van korte duur. Het grootste deel moet nog komen! Waar maak jij je druk om hier op aarde? Wat vind je belangrijk en waar gaat het meeste van je tijd naartoe? Bereid je voor op de eeuwigheid! Als je bij Hem hoort dan mag je voor altijd bij Hem zijn en in Zijn liefde leven en straks in de hemel bij Hem wonen. Hoe heerlijk zal dat zijn. Put jij daar ook kracht uit? Werk je daardoor in Zijn Koninkrijk? Je kan niet in twee koninkrijken tegelijk werken. Welke vind jij het belangrijkst? Ik weet het wel: Bij Hem is het genieten en straks voor eeuwig genieten. Dat is een vooruitzicht!
Amen: Het zal waar en zeker zijn. Alles wat gebeden wordt is waar en zeker en zal zo zijn. Laat je niet door al die moderne mensen van alles op de mouw spelden dat het niet waar is! Christus zegt ons dat het waar is en wie zal Hem tegenspreken?
Laat Uw Koninkrijk komen en laat ons nu voorbereiden om straks voor eeuwig met U te zijn. Dat zal machtig en geweldig zijn! Halleluja.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten