zaterdag 17 januari 2015

De ladder naar de hemel



Genesis 28:13 zie de Heere stond bovenaan de ladder en zei: Ik ben de Heere, de God van uw vader Abraham en de God van Izak; dit land waarop u ligt te slapen, zal ik u en uw nageslacht geven.
Hoe vaak loop je je wel niet een trap op. Je wilt naar boven, want anders hoef je die trap niet op. Wat je boven moet doen, dat kan heel verschillend zijn. Je kunt naar bed gaan of je moet iets pakken, maar altijd ga je naar boven. De trap brengt je naar boven, de trap brengt je naar je doel.
Jakob droomt, hij ligt te slapen op een hard kussen, namelijk stenen. Hij heeft al een aardige reis achter de rug en komt op een plaats waar hij wil slapen. Hij legt zich daar neer en droomt. In zijn droom ziet hij een ladder.
Langs die ladder gaan engelen op en neer. Vanaf de aarde naar de hemel. Waarom doen die engelen dat? Ze gebruiken de ladder om hun doel te behalen. Ze hebben een doel als ze naar boven gaan: ze gaan naar God. Ze gaan Hem loven en prijzen en Hem vertellen wat ze op aarde hebben gedaan. Maar ze gaan ook weer naar beneden. Ze gaan de mensen helpen, de kinderen van God! Engelen begeven zich tussen de hemel en de aarde en staan zo in dienst van de Allerhoogste.
Boven aan de ladder staat God en Hij spreekt tot Jakob. Hij doet Jakob een belofte; namelijk dat zijn volk daar zal wonen. Zijn nageslacht zal het land erven. Wat een machtige belofte en die belofte is ook nog door God uitgevoerd. Als God een belofte doet, dan komt Hij die belofte na. Wij mogen ons daar ook aan vasthouden. God doet wat Hij belooft.
Wij mogen ook elke dag die ladder beklimmen, wij mogen de hemel ingaan en voor God knielen. Dat bedoel ik natuurlijk niet lichamelijk, maar geestelijk. Als wij in gebed met God gaan, dan naderen wij voor Zijn troon.
Wij komen met onze geest in de hemel en staan voor de Allerhoogste. We zijn wat dat betreft net als de engelen. We zoeken God in de hemel, maar we hebben ook een taak hier op aarde. Die taak mogen we ook uitvoeren en God betrekken in onze taak. Alles wat we meemaken, wat ons voorspoed geeft en ook wat ons tegenzit, mogen we bij Hem neerleggen.
Die trap is de verbinding tussen God en ons, het gebed is die verbinding tussen God en ons. Zo dicht mogen we bij God komen, dat is toch geweldig!
Die ladder geeft ons ook een verplichting, Het is de bedoeling dat we die ladder beklimmen. We kunnen niet alleen maar op de aarde zijn en die ladder links laten liggen. Nee, die ladder is ervoor dat we hem beklimmen. God wil dat we contact met Hem maken, Hij geeft daar de mogelijkheid voor. Wil je die ladder niet beklimmen en geen contact met God? Dan moet je jezelf afvragen hoe dat komt. Geloof je wel in die machtige God? Wil je wel bij Hem zijn? Wil je alles aan God vertellen? Maar ook als je nog nooit die trap hebt beklommen, die is voor iedereen bereikbaar. Door Jezus Christus mogen wij die ladder beklimmen en zo mogen we contact maken met God.
Straks komt er een tijd dat we geen ladder meer nodig hebben, we zijn dan continue bij God. We mogen dan voor Hem staan en Hem voor altijd de lof toe zingen. We hoeven dan niet meer te denken aan aardse dingen, want alles staat in teken van Hem!
Straks ben ik altijd bij U, wat heerlijk zal dat zijn. Geen zonde, tranen of pijn en alle last verleden tijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten