zaterdag 3 januari 2015

Uw koninkrijk kome

Mattheus 6: 10a Uw koninkrijk kome

Stel je voor dat je gaat verhuizen. Je  gaat naar een andere plaats waar het voor jou en je gezin beter is. Je kunt er misschien een nieuwe baan vinden of het leven is daar niet zo gehaast. Je kunt verschillende redenen bedenken waarom je gaat verhuizen. Maar de tijd naar de verhuizing toe staat eigenlijk helemaal in teken van de verhuizing. Je koopt geen nieuwe spullen meer, want dat moet je allemaal meeslepen. Ja, je verkoopt zelfs spullen waar je met het zicht op de verhuizing niets meer aan hebt. Misschien verkoop je zelfs spullen die je dierbaar zijn. Op de plek waar je terecht gaat komen is een heel ander leven. Er staan andere dingen centraal en veel dingen zijn er niet meer die je op je huidige adres wel hebt. Je kijkt uit naar de plek waar je naartoe gaat. Je weet dat het er mooi is en dat het leven er goed is. Een mooi vooruitzicht en daar staat nu alles in teken van.

Dat is eigenlijk in een voorbeeld gevangen wat het betekent als je bidt: Uw koninkrijk kome. Je wacht op het koninkrijk van God. Dat koninkrijk begint trouwens al hier op aarde. Alles hier op aarde staat ook in teken van de nieuwe tijd.

Waarom leert Jezus ons dit bidden? Hij leert ons dit bidden allereerst dat we mogen uitzien naar de Zijn wederkomst. Wat zal dat een fantastisch moment zijn. Je ziet Christus daar op de wolken uit de hemel neerdalen en dan weet je het: van nu af aan zal het leven helemaal geweldig zijn. Er is geen zonde meer! Geen pijn, geen verdriet, geen nood en geen ellende. Wow! Stel je dat toch eens voor, dat wil je toch niet missen. Het koninkrijk van God is dan een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Het leven is er volmaakt. Je mag voor altijd leven in Gods nabijheid. Daar kijk jij toch ook naar uit? Bid je dan ook mee: Uw koninkrijk kome?

Maar dat koninkrijk van God is niet alleen straks in de hemel. Het koninkrijk begint hier al op aarde. Het koninkrijk van God bestaat uit de mensen die bij Hem horen. Hier op aarde in al je zwakheid en ellende mag je weten dat je bij Zijn koninkrijk mag horen. Als je bij Hem aanklopt dan mag je weten dat Hij je binnenlaat. Dat is de reden waarom Christus ons deze bede leert bidden.

Dat koninkrijk heeft een aantal volksliederen. Heilig, heilig, heilig, Heer God almachtig en Halleluja, lof, aanbidding brengen englen U ter eer. Die liederen worden gezongen door de onderdanen van de Koning. Hij geniet ervan als deze liederen worden opgedragen aan Hem. Als Hij verhoogd wordt door de mensen en de mensen Hem aanbidden als de grote Koning. God wil gediend en aanbeden worden. Doe jij dat ook?

Als laatste groeit het koninkrijk hier op aarde. Alle mensen die willen mogen bij Hem horen. Wil jij ook horen bij het koninkrijk? Misschien twijfel je wel en weet je het niet zeker. Ik zal je helpen: val op je knieën en vraag God om vergeving. Hij zal je vergeven en je mag bij Hem horen. Doe het vandaag nog, want het Hemelse Koninkrijk kan straks al wel komen. We weten niet wanneer, maar we weten wel dat het komt. Haast je naar de Koning!

Bid jij nog steeds Uw koninkrijk kome? Zijn koninkrijk is hier al en leef je al naar de wetten van dat koninkrijk? Leef je in liefde en naar Zijn gebod? God wil je voorbereiden om die mooie Toekomst, laat je leiden door Hem!


Here God, dank U dat wij mogen bidden: Uw koninkrijk kome. Laat het komen in deze wereld en laat het groeien. En vol verwachting zien we uit naar het eeuwige koninkrijk!

1 opmerking:

  1. Heel mooi. Soms gebruik ik het ook als pleitgrond in mijn persoonlijke gebed voor mensen in mijn omgeving die de Heere Jezus nog niet kennen als hun Messias. Uw koninkrijk kome. Oude tekst: "In de menigte des volks is des Konings heerlijkheid''

    BeantwoordenVerwijderen