woensdag 14 januari 2015

God daalt neer

Exodus 40:34 Toen overdekte de wolk de tent van ontmoeting, en de heerlijkheid van God vervulde de tabernakel.
Wat zou je doen als God bij je op de koffie zou komen? Als God bij je zou komen om met je te praten? Als Hij een bezoek aan je zou komen brengen? Heb je daar wel eens bij stil gestaan? Hoe zou je reageren in je gedrag, maar ook in de manier van kleden?
Mozes heeft de tent van samenkomst klaar en het is een prachtige tent geworden. Alles is klaar en God kan aanbeden worden in de tent. Als het dan ook zover komt dat de inwijding kan beginnen, komt God in een wolk naar beneden en Hij vult de tent met Zijn heerlijkheid. Die tent is zo vol van God, dat Mozes zelfs niet naar binnen kan. Wat een overweldigende heerlijkheid laat God zien en aan de andere kant laat Hij Zijn liefde voor Zijn volk zien. Hij komt dichtbij, heel dichtbij. Hij wil dat Zijn kinderen dichtbij Hem zijn en Zelf doet Hij de eerste stap.
God komt ook bij ons, Hij wil ook steeds bij ons komen. Als je op zondag in de kerk zit, dan komt God ook binnen. Hij wil immers bij Zijn volk zijn, Hij wil aanwezig zijn in de diensten. Ook dan vervult God de kerk met Zijn heerlijkheid, Hij is de Enige die centraal mag staan. Dat zijn de momenten om Hem ook te aanbidden. Wij gaan naar de kerk om het Woord van God te horen en Hij wil ons daarin ook laten zien Wie Hij is, maar Hij wil ook aanbeden worden. Hij wil in Zijn huis geprezen worden en gediend als Koning. Als je zondag naar de kerk gaat, denk daar eens aan. Ga niet als een zombie zitten en dat je nergens acht op geeft. Nee! God daalt in ons midden!
Maar ook als je thuis je handen vouwt en je knieën buigt, als je met Hem in gesprek gaat. Ook op die momenten daalt God neer om bij je te zijn. Hij is niet alleen in de menigte, Hij is ook bij ons wanneer we ons in de rust tot Hem wenden. Als je dat toch op je laat doordringen, dan spreek je niet meer zomaar even een gebedje uit en lees je alleen uit gewoonte in de Bijbel, want God daalt neer! Zo wil Hij dicht bij ons zijn en wil Hij ons zegenen. Wij hoeven niet weg te vluchten, want Zijn liefde is zo groot en Zijn genade zo omvangrijk!
Eén brok pure majesteit, dat is wat neerdaalt. Die grote, machtige Schepper van hemel en aarde. Die God die alles weet en iedereen kent. Die God die ons verstand te boven gaat, Hij is wijzer dan wij ons ook maar kunnen voorstellen. Laten wij diep voor deze God buigen en ons leven in Zijn hand leggen. Laten wij bewust leven met Hem, zodat we vervuld worden met Zijn Heilige Geest. Dat maakt ons leven vol hier op aarde, dat geeft ons leven inhoud! Dichterbij dan je hart kan God niet komen en dat is nu net de plek waar Hij het liefst is.
God is in ons midden, laten wij Hem aanbidden. Ja Heere, JaWeH, U bent het waard om gediend te worden. U gaf Uw eigen Zoon om voor ons verlossing te brengen! Wat een heerlijkheid, wat een liefde! Ik kniel neer en belijd, U bent Heer in dit huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten