woensdag 21 januari 2015

Een kus van Christus

Een kus van Christus

Psalm 2:12 Kus de Zoon, opdat Hij niet toornig wordt en u onderweg omkomt, wanneer Zijn toorn slechts even ontbrandt. Welzalig allen die tot Hem de toevlucht nemen!

Wanneer geef je elkaar een kus? Dat doe je natuurlijk als je van elkaar houdt, je gaat niet zomaar kussen met een wildvreemde. Tenminste, geen kus met volledige overgave. Je kust diegene waar je van houdt en je wilt elkaar steeds weer kussen. Stel je eens een relatie voor waar niet wordt gekust, dat zou toch heel raar zijn. Je toont elkaar niet je liefde en genegenheid, als dat er niet meer is groei je uit elkaar.

De dichter van de psalm schrijft over een kus geven aan de Zoon. Een kus geven aan de Heere Jezus, dat klinkt natuurlijk heel raar, vooral omdat het gaat over een innige, liefdevolle kus. Zo’n kus is niet een echte kus met de lippen, maar staat voor een uiting van liefde naar Christus. Die kus is bedoeld als teken van je liefde te tonen voor Hem, die ons eerst heeft liefgehad.

Christus wil ons steeds weer kussen, Hij laat ons elke dag zien hoeveel Hij van ons houdt. Het is niet gebleven bij het sterven aan het kruis, maar Zijn liefde toont Hij elke dag weer. Als jij met je zonden bij God komt, dan is Hij daar ook bij en pleit je vrij bij God. Hij wil bij je zijn als je het moeilijk hebt of als je gelukkige momenten beleefd. Alle dagen en alle momenten is wil Hij bij je zijn en je Zijn liefde tonen. Dat is de kus die wij steeds van Christus ontvangen.

Maar we mogen ook die kus beantwoorden. Een liefdesrelatie kan niet van een kant komen, er zijn twee kanten nodig om de relatie in stand te houden. Christus kust ons en de vraag is dan ook: hoe beantwoorden wij die kus? Laat jij Christus zien dat je van Hem houdt? Wil je tijd en aandacht aan Hem geven en zo je relatie steeds verder verdiepen? Dat zal je tot zegen zijn, want wie tot Hem de toevlucht neemt, is zalig!

Maar ook de andere kant moet belicht worden, want zonder die kus van Christus is het gevaarlijk. Je kunt omkomen en de toorn van God op je nek halen. Misschien kust Hij je wel elke dag, maar kus je niet terug, vraag Hem dan om je alles te geven zodat je Hem terug mag kussen. Hij geeft je daarvoor alle ruimte, laat je Zijn kus onbeantwoord?

Kussen met Christus, het klinkt raar, maar het is het mooiste dat een mens zich kan voorstellen. Als Christus zich bij jou wil voegen en je wilt bedekken met Zijn liefde, dan valt al het andere weg. Wederzijdse liefde aan elkaar betonen en je laten verwarmen, want Zijn liefde is vele malen groter dan onze liefde. Het gaat over de dood heen en is niet op zichzelf gericht, die liefde is totaal op ons gericht. Hij wil het beste voor ons!

Het is een kus waar geen einde aan komt, het gaat door tot in eeuwigheid. De liefde van Christus gaat door tot in eeuwigheid, er zijn geen grenzen aan. Die liefde laat je nooit in de kou staan en blijft je verbazen, onweerstaanbaar en verrukkelijk.


Hoe ontvang jij de kus van Christus en (hoe) kus je Hem terug? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten