dinsdag 9 december 2014

Antivirus

Antivirus

Efeze 6:11 Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel.

Je kunt er tegenwoordig niet meer zonder. Iedereen heeft een computer of een laptop met daarop een antivirus geïnstalleerd. Een antivirus is een bescherming voor je computer, want op internet kom je veel dingen tegen waar een virus in zit en die zijn schadelijk voor je computer. Als je geen antivirus op je computer hebt dan kun je erop wachten dat er een moment komt dat een virus je computer te pakken krijgt en dat deze vervolgens niet meer werkt zoals jij wilt, of dat het zelfs crasht. Dan heb je een probleem want alles wat je op de computer had staan is verloren. Je kunt jezelf dan achteraf wel voor je hoofd slaan, want waarom heb je die antivirus niet geïnstalleerd? Nu ben je verder van huis.

Een antivirus is wat Paulus in onze tekst bedoeld met de wapenrusting. Hij geeft ons de opdracht om onszelf te beschermen. In de tijd van de bijbel was een wapenrusting belangrijk want veel mannen vochten ook in het leger of iemand uit de directe omgeving diende in het leger. Dat is nu minder, maar het voorbeeld van de antivirus kunnen we als aanvulling gebruiken. Zoals de antivirus je computer beschermt tegen virussen en mensen die het leuk vinden om jouw computer schade toe te brengen, zo moeten wij ons beschermen tegen de aanvallen van de satan.

In onze tijd gaat satan rond als een briesende leeuw om te verslinden wie en wat hij kan. Hij zal niet denken, oh, dat is ….. die laat ik maar met rust. Nee, hij probeert iedereen te grijpen wie hij maar grijpen kan. Hij gebruikt daarvoor verschillende manieren. Bij de ene mens kan het geld zijn of bij een ander porno, bij weer andere mensen materialisme of drank of drugs of werk of wat dan ook. Sommige geeft hij drukte om ervoor te zorgen dat ze niet aan God toekomen, want daar hebben ze geen tijd voor. Hij kijkt waar hij je kan pakken en daar grijpt hij je. Daarom doet Paulus ook zo’n dringende omroep om de wapenrusting aan te trekken.

Dat antivirus is een middel om je tegen de duivel te beschermen, maar hoe kun je die installeren? Wel als je in de Bijbel leest en dicht bij God leeft, dan heeft de duivel minder invloed op je. Het is dus nodig om te zorgen dat je dicht bij God leeft. Je moet daarvoor elke dag met Hem praten en alles voor Hem neerleggen wat je bezig houdt. Net als een goede vriend mag je Hem alles vertellen. Daarnaast heeft Hij jou ook veel te vertellen. Meestal geeft Hij geen antwoord door terug te praten, maar Hij heeft antwoorden in Zijn Woord staan. Hij heeft een boek vol, namelijk de Bijbel. Daarin heeft God je zoveel te vertellen, dat je er uren, dagen en jaren in kunt lezen en elke keer nieuwe dingen ontdekken. Hij wil je steunen met troostende woorden, Hij wil je waarschuwen en Hij wil je opbouwen. Hij wil je alles geven wat je nodig hebt vanbinnen 
en dat staat allemaal in Zijn Woord.

Dat kost de nodige discipline, maar als je mag weten wat Christus voor jou heeft gedaan, is het dan niet een kleine moeite om dicht bij Hem proberen te leven? Het is een zaak van leven en dood, als je gelooft dat Jezus voor je aan het kruis is gestorven en vervolgens leef je in de wereld en zorg je niet voor een sterk antivirus, dan kaapt de duivel je bij Hem weg. Je geloof moet opgebouwd worden en in Christus mag je groeien in het geloof. Je mag sterk staan met Hem. Dan krijgt de duivel je niet te pakken, want Hij is door Christus verslagen. Christus heeft Hem overwonnen en als hij ergens bang voor is dan is het Christus. Hij weet dat Hij verliest, maar hij zal er alles aan doen om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in zijn ondergang.


Volg Jezus en luister naar Zijn wil. Laat Hem je hart vervullen zodat er geen plaats is voor andere dingen. Laat Hem de leiding hebben in je leven en geef je over. Vecht tegen verleidingen die in je leven zijn, we zijn namelijk mensen die nog steeds zondig zijn. Maar je weet Wie je naast je  hebt, de Leeuw van Juda. Hij overwon en zal jou helpen om ook te overwinnen. Dan zul je straks voor eeuwig de overwinning vieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten