dinsdag 2 december 2014

Tot ziens

Tot ziens

Handelingen 1:11 die ook zeiden: Galilese mannen, waarom staat u omhoog te kijken naar de hemel? Deze Jezus, die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze terugkomen als u Hem naar de hemel hebt zien gaan.

Bij een afscheid zeggen we vaak tegen elkaar: tot ziens. Zonder dat we het doorhebben gaan we er dus vanuit dat we elkaar weerzien. We gaan niet voor altijd uit elkaar, maar er komt een moment dat we elkaar weer zien. Je kunt natuurlijk ook zeggen: vaarwel of het ga je goed. Dat geeft aan dat je elkaar waarschijnlijk niet meer zult zien. Met sommige mensen maakt het verder niet veel uit dat je elkaar daarna niet meer ziet. Je hebt elkaar ontmoet en verder is er geen band. Maar als je wel een band met iemand hebt, dan wil je het liefst zeggen: tot ziens. Je wilt weer bij elkaar zijn, elkaar ontmoeten.

Zo is het ook met Jezus en Zijn discipelen. Het is geen vaarwel, maar een tot ziens. Ze zullen elkaar weer zien. De discipelen waren eigenlijk overrompeld door wat er gebeurde. De Heere Jezus voer op in de lucht en verdween achter een wolk, terwijl zij daarbij stonden. Ze zullen heel verbaasd geweest zijn, maar ook verdrietig. Het afscheid is gekomen, het moment dat Jezus naar de hemel gaat. En ze staan daar maar naar de hemel te kijken en er is niets meer te zien. Ze kunnen Jezus niet meer zien. Twee engelen vertelden hun vervolgens dat het geen vaarwel is maar een tot ziens. Hij komt terug en wel op dezelfde manier als Hij is opgevaren.

Wat zit er in dat kleine woordje terug een grote boodschap. Jezus verlaat ons niet voor altijd, maar Hij komt terug. Hij heeft belangrijke zaken in de hemel te doen, maar Hij laat ons niet in de steek. Jezus gaat naar de hemel om voor ons voorspraak te doen bij de Vader. Hij springt voor ons in de bres. Eerst is Hij naar de aarde gekomen om voor ons te sterven en nu zit Hij aan de rechterhand van God om voor ons te pleiten. Hij neemt het voor ons op en zegt tegen God: Ik heb ook voor zijn of haar zonden betaald. Reken de zonden die hij of zij doet toch alstublieft niet aan. En God luistert naar Zijn Zoon. Als wij vragen om vergeving, dan zit Christus daar om die vraag te verdedigen. Is dat niet heerlijk, dat we een Advocaat hebben die ons allemaal persoonlijk verdedigt?

Maar er komt ook een dag dat Hij terugkomt. Hij komt terug op dezelfde manier als Hij is opgevaren. Hij komt terug op de wolken en elk oog zal Hem zien. Hoe dat kan, dat weten we niet, maar als God het zegt dan zal het zo zijn. Ook voor ons houdt het niet op bij de Hemelvaart, maar er is een dag waar we op mogen wachten. De dag dat Christus terugkomt in al Zijn heerlijkheid. Dan zullen ook wij Hem zien en dat zal echt geweldig zijn.

Je kunt Hem straks op twee manieren ontmoeten. Je kunt angstig zijn voor wat er komen gaat. Als je in dit leven niet bij Christus hoort, dan is dan het moment aangebroken dat je veroordeeld wordt. Er zal tegen je worden gezegd: Ik heb je niet gekend, ga weg van Mij. Maar je kunt ook bij Christus horen en te horen krijgen dat je bij de schare hoort die mag ingaan in de eeuwige heerlijkheid. Dan mag je nu al uitzien naar de heerlijke dag. Ik kijk uit naar die dag, want dan komt mijn Verlosser terug. Hoe kijk jij naar die dag? Als je angstig bent en niet bij Hem hoort, dan is het nog niet te laat. Je mag bij Hem komen met je zonden en Hij zal ze vergeven. En als je zonden vergeven zijn, dan mag je uitzien naar de heerlijke dag die zeker komen zal!


Tot aan die dag, mag ik weten Wie U bent, mag ik leven dicht bij U en mij geven in aanbidding!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten