vrijdag 19 december 2014

Christians got talent

Christians got talent

Psalm 33:3 Zing voor Hem een nieuw lied, speel welluidend met vrolijke klanken.

Overal in de wereld is het programma bekend: …. Got talent. Op de stippellijn staat dan de naam van het land en in Nederland krijg je dan: Hollands got talent. Iedereen uit Nederland mag laten zien wat hij of zij goed kan, of in sommige gevallen juist niet goed kan. Laten we het bij de positieve mensen houden, ze laten zien hoe goed ze kunnen zingen, dansen, acteren of wat dan ook nodig is om mensen te vermaken. Iedereen heeft talent, dus iedereen zou eraan mee kunnen doen. Ook elke christen heeft talent, de vraag is wat doe je ermee?

Veel christenen maken muziek, dat is natuurlijk prachtig. Het prijzen en loven van God met muziek dat is geweldig. In muziek kun je zoveel emotie leggen en zo mooi de grootheid van God bezingen, dat is op andere manieren niet altijd mogelijk. Maar centraal moet altijd staan: God. Soms zie je artiesten die christelijke liedjes zingen, maar zelf alle aandacht opeisen. Ze zingen over God, maar vinden zichzelf belangrijker. Hoe maak jij muziek? Wie staat centraal bij jou zingen?

We mogen voor God een nieuw lied zingen, want ons oude leven is voorbij. Een nieuw lied ten teken van nieuw leven. Het lied is niet een oud nummer dat een ander tintje heeft gekregen, nee het is een compleet nieuw lied. De inhoud van het liedje is helemaal nieuw, want je hebt nieuw inzicht gekregen. Dat bepaalt ook de muziek die je luistert, want wil je de oude muziek ook nog luisteren? Kun je beide muzieksoorten door elkaar draaien? Als je een nieuw lied maakt of luistert, dan kan het oude lied, uit het vorige leven niet meer bestaan. Het wil je steeds terugtrekken naar het oude leven, maar het nieuwe leven lonkt en daar moet je zijn. Zing daarom een nieuw lied en leef daaruit.

Een nieuw leven voor God en door God, dat betekent ook een ander leven. Het is niet een leven waar alleen even de bezem door is gegaan en vervolgens weer op dezelfde weg verder, nee een leven dat plat is gegooid, dat samen met Christus is gestorven, maar ook weer opnieuw is opgebouwd. Dat nieuwe leven is niet gebouwd in de zonde, maar in het Leven, in Jezus Christus. Dat is een wonderlijke gebeurtenis en dat toont Zijn liefde voor ons.

We hebben van God allemaal gaven gekregen en mogen die inzetten voor Hem! We mogen een welluidend lied met vrolijke klanken voor God zingen, want we zijn immers gered. We hebben zelf niet voor de zonde hoeven te betalen, want Christus heeft betaald! Daarom mogen we een lied zingen, een vrolijk lied want iedereen mag horen van de grootheid van God en van Zijn liefde. We mogen getuigen van wat Hij in ons leven heeft gedaan!


Elke christen heeft talenten, maar hoe zetten wij onze talenten in? We kunnen ze op veel manieren inzetten bij verschillende instanties, iedereen staat om talenten te springen. Wat doe jij met je talenten? Wie wordt er groot gemaakt als jij uitblinkt in iets? Wie krijgt de eer en Wie is het doel van jouw inzet? Wij mogen en moeten onze talenten gebruiken om Christus groot te maken! Laten we dat samen doen, zodat de mensen om ons heen zeggen: Christians got talent! Niet door zichzelf, maar door Christus! Wat een heerlijke Verlosser hebben die mensen, daar wil ik ook bij horen. Hij staat centraal bij onze talenten! Dien Hem met vreugde. 

1 opmerking: