donderdag 18 december 2014

Een Redder voor iedereen

Een Redder voor iedereen!

Mattheus 1:3a Juda verwekte Perez en Zerah bij Tamar.
Mattheus 1:5a Salmon verwekte Boaz bij Rachab
Mattheus 1:6b David, de koning, verwekte Salomo bij haar die de vrouw van Uria was.
Mattheus 1:10b Manasse verwekte Amon.

Met verbazing heb ik het geslachtsregister van Jezus gelezen in Mattheus 1. Een aantal verzen heb ik eruit gepakt en als je ze doorleest dan komt er een heerlijke boodschap naar voren. In de geslachtslijn van Jezus zitten veel mensen die ook duidelijke tekortkomingen hadden. Dat maakt het wonder van Jezus zo groot. Hij is niet voor de goede mensen naar de aarde gekomen, maar om zondaren te redden. Hij wil een Redder zijn voor iedereen. Je wordt niet buitengesloten als je tot Hem wilt komen, iedereen is welkom.

De eerst opvallende namen in dit rijtje zijn Juda en Tamar. Juda verwekte twee zoons bij zijn schoondochter. Zijn zoon was gestorven en Juda’s andere zoon stierf ook, er staat dat God ze zelf doodde. Lees de geschiedenis maar eens terug in Genesis 38. Een kind van een verkeerde relatie is een voorvader van de Heere Jezus!

Rachab is de volgende in het rijtje. Zij, de hoer van Jericho, is een belangrijke schakel in de lijn van Jezus. Rachab had een verkeerde levensstijl in Jericho, maar toen ze hoorde van het volk en de verspieders hielp, keerde ze zich tot de God van Israel. Ze hoorde niet bij het volk, maar toch mocht ze er deel vanuit maken. Iedere vrouw in Israel droomde ervan in de geslachtslijn van Jezus te staan, maar deze Rachab mocht daarbij behoren. Wat is God ook een wonderlijk God!

We kennen allemaal de geschiedenis van David en Bathseba. David die Uria liet doden nadat hij Bathseba had gezien en een zonde met haar had begaan. Het liep niet goed af met hun eerste kindje, maar het volgende kind mocht koning worden. Ook Salomo mocht voorkomen in de lijn van Christus. God vergeeft de zonden als wij Hem om vergeving vragen. Geen zonde is te groot, of het nu overspel is of moord of iets anders. Als wij ermee naar God gaan, dan krijgen we vergeving. Daarvoor is Jezus naar de aarde gekomen, daarom mogen wij kerstfeest vieren. Want zijn wij een haar beter?

Manasse, een gruwelijke koning en zoon van een Godvrezende koning, Hizkia. Manasse liet zijn eigen kinderen offeren aan de Moloch. Hij deed alles wat God heeft verboden en leefde als een heiden. In de gevangenis, toen hij in ballingschap was, keerde hi j zich tot de Heere. En God nam hem in genade aan, ja mocht hij zelfs staan in de geslachtslijn van Christus. Ongelofelijk, wat een liefde van God!

Jezus is voor ons allemaal naar de aarde gekomen. Niet omdat wij zo goed zijn en Hij in ons midden wilde genieten. Nee, Hij kwam voor onze zonden. Dan mogen we diep buigen voor die Koning, die Zichzelf vernederde om ons te redden. Daarom is het kerstfeest, daarom werd Hij als kind op aarde geboren. We mogen straks vieren dat Hij is gekomen voor ons, voor zondaren. Diepe verwondering als ik dat op me laat inwerken, jij ook?


Heere Jezus, straks is het kerstfeest en mogen wij gedenken dat U naar de aarde bent gekomen. Wij mogen vieren dat U kwam om de zonde te overwinnen, de satan zijn laatste stoot uit te delen en de dood te overwinnen. Wat een macht, wat een grootheid, duizend maal dank. Laat ons dan een gezegend kerstfeest vieren, waarin U wordt verhoogt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten