zondag 28 december 2014

Een trouwe Zoon

Hebreeen 3:6 Christus echter is getrouw over Zijn huis als Zoon. Zijn huis zijn wij, als wij tenminste de vrijmoedigheid en de roem van de hoop tot het einde toe onwrikbaar vasthouden.

Een goede vader zorgt voor zijn huis, hij zal zijn vrouw en kinderen niet laten zitten. In goede tijden zorgt hij voor zijn gezin, maar ook in minder goede tijden. Als er financieel gebrek is, dan gaat de vader op zoek om meer geld binnen te brengen. Als zijn vrouw of een kind in de put zit, dan is de vader de persoon om een arm om diegene heen te slaan. Als er iets gebeurt dan staat de vader klaar om de zaken op te knappen, hij laat zijn gezin niet in de steek.

Christus zorgt precies op dezelfde manier voor de kinderen van de Vader. Hij is Zijn Vader trouw en daarbij ook ons. Hij wil voor je zorgen op twee manieren, namelijk de lichamelijke en de geestelijke zorg. Als er iets in je leven voorvalt, dan wil Hij naast je staan en Zijn arm om je heen slaan. Misschien kom je wel in een verdrietige periode terecht en zie je door al je tranen niet meer zo scherp, dan wil Christus degene zijn die je tranen droogt. Misschien heb je wel problemen op je werk of in een relatie, Christus wil je de kracht geven om sterk te staan en je over dingen heen te zetten. Als je op Hem ziet en Zijn trouw ervaart, dan mag je zelf ook trouw blijven aan je dierbaren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het allemaal makkelijk is en dat het vanzelf gaat. Nee, een kind van God ervaart ook tegenslagen. Het gaat ons niet altijd voor de wind. We leven immers in een wereld die besmet is met de zonde? Maar onthoud in elke situatie dat Hij er voor je zijn wil.

Maar ook in de periodes dat je het geestelijke zwaar hebt wil Christus er voor je zijn. Als je soms twijfelt aan het geloof of als je van God afdwaalt. Die strijd kent elke christen en iedereen moet door bepaalde periodes heen. Soms zijn er tijden dat je heel dicht bij God leeft en dat je met Hem opstaat en weer met Hem gaat slapen. Hij lijkt wel aan je vast geplakt, maar er zijn ook tijden dat je minder contact met Hem hebt en niet zoveel in de Bijbel leest. Maar ook dan wil Christus er voor je zijn en dan wil Hij je het duwtje in de goede richting geven. Laat de duivel je nooit wijsmaken dat je niet mag terugkomen bij Hem of dat je wel heel vroom bent als je je Bijbel weer oppakt. Nee, dan is het Christus die jou dat door de Heilige Geest laat doen.

Als we Christus maar vasthouden, dan behoren wij bij Zijn huis. Je moet altijd de hoop blijven houden op Christus, tot aan de laatste dag. Als je de hoop verliest en je niet meer gelooft, dan drijf je van Christus af en behoor je niet tot Zijn huis. Dat klinkt misschien heel hard, maar zo zit het evangelie in elkaar. Het is geen zoetsappig verhaaltje, maar een boodschap op leven en dood! Je mag ook die hoop houden, veel mensen twijfelen heel sterk of ze wel een kind van God mogen zijn, hier staat dat als we de vrijmoedigheid hebben en de roem van de hoop vasthouden, dat we voor altijd bij Hem zullen zijn en bij Hem horen. Dat is toch een geweldig evangelie!


Er is niets engs aan om bij Christus te horen en het is ook niet moeilijk. Christus heeft jou zo lief dat Hij zijn leven heeft gegeven! En als je eenmaal die liefde proeft, dan smaakt dat naar meer en dat maakt dat je dicht bij Hem wilt leven. Zonder Hem is er geen toekomst, maar bij Hem heb je toekomst en naar die toekomst toe heb je een fundament om op te staan en een reddingsboei om je aan vast te grijpen. Neem de vrijmoedigheid om op de knieën te gaan en tot Christus te komen, elke dag weer. Of je Hem al kent of nog niet, je mag altijd bij Hem komen. Dwaal je van Hem af? Ga terug en kniel neer.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten